Placinta cu spanac si branza feta

Placinta cu spanac si branza feta

image_print

Pentru momentele in care avem pofta de o gustare savuroasa, dar suntem in pana de idei, propun aceasta reteta de placinta cu spanac si branza feta, extrem de frageda.

placinte spanac 34

Desi nu este tocmai usor de preparat (indeosebi foile si asamblarea), merita sa o preparam din cand in cand. Gustul este incomparabil cu cel al placintelor semipreparate de pe piata si este similar celui al placintelor grecesti de casa (spanakopita)

Ingrediente pentru umplutura

  • 400 grame de spanac tocat (eu am folosit congelat)
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 200 grame branza feta
  • 150 grame branza de vaci
  • 3 oua,
  • o jumatate de lingurita de menta uscata
  • o jumatate de lingurita nucsoara
  • sare si piper dupa gust

Preparare umplutura

Spanacul il decongelam si il stoarcem bine. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam spanacul stors, putina sare, piper si condimente.

Mai tinem pe foc 2-3 minute, dupa care oprim focul.

Intr-un bol razuim branza feta, o amestecam cu branza de vaci, ouale si mararul tocat marunt, dupa care adaugam spanacul calit si omogenizam bine.

placinte spanac 14

O lasam deoparte pana cand pregatim foile.

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

Ingrediente pentru foile de placinta

  • 450 grame de faina tip 650
  • 300 ml apa
  • o lingurita rasa de sare
  • 4 linguri untura topita
  • ulei

Preparare aluat pentru foi

Intr-un bol cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei. Presaram sarea pe margini si turnam apa cate putin, tragand spre interior cate putin din faina, pana cand incorporam toata faina.

placinte spanac 02

Framantam aluatul la mana sau la mixer aproximativ 8-10 minute, pana avem un aluat elastic.

placinte spanac 06

Impartim aluatul in 4 bucati, presaram masa cu faina si le modelam sub forma unor bile.

placinte spanac 07

Fiecare bila o intindem usor, in cercuri cu un diametru de 10 cm.

placinte spanac 08

Intr-un vas cu diametru mai mare punem 4 linguri de untura topita si asezam cercurile unul peste altul. Daca untura nu a acoperit cercurile de aluat, mai completam cu putin ulei.

placinte spanac 10

Le lasam in untura aproximativ 30 de minute.

Asamblare

Ungem masa cu ulei, scoatem un cerc de aluat in untura (in cazul in care untura s-a intarit, o mai incalzim un pic la cuptor).

Intindem aluatul cu mainile, tragand de margini spre exterior, (asa cum se vede in poza).

placinte spanac 20

 

Continuam sa o intindem pana obtinem o foaie subtire. Marginile ramase mai groase se rup cu mana.

placinte spanac 16

 

Pe marginea foii se pune umplutura si se ruleaza cu grija.

placinte spanac 17

 

Este posibil ca aluatul sa se rupa din loc in loc, dar continuam sa rulam.

 

 

placinte spanac 19

 

Dupa ce am obtinut un sul, il rulam si il asezam sub forma unui melc pe o tava tapetata cu hartie de copt. Continuam in acelasi fel si cu celelalte foi si sulul obtinut il asezam in spirala, in continuarea celuilalt.

placinte spanac 22

 

Se baga la copt, in cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru aproximativ 25 de minute, pana se rumeneste.

placinte spanac 31

Pofta buna!

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

De la prietenii Alina's Cuisine

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.