Piscoturi de sampanie - Lady fingers

Piscoturi de sampanie – Lady fingers

image_print

Piscoturile de sampanie ne sunt deseori necesare pentru a le folosi la asamblarea unor torturi sau prajituri complexe. Cum eu intentionez ca maine sa va pregatesc o surpriza, iata ca va impartasesc acum si cum prepar eu piscoturile.

Nu este o reteta deloc complicata, iar gustul este cel binecunoscut.

piscoturi 020

Ingrediente

  • 5 oua
  • 135 grame zahar impartit in doua
  • 120 grame faina
  • un sfert lingurita de sare
  • o lingurita de vanilie
  • 50 grame zahar pudra

Ouale se separa cu 30 de minute inainte de a incepe prepararea.

Preparare

Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Galbenusurile se freaca cu zaharul (65 grame) la viteza mare, aproximativ 10 minute.

piscoturi 001

piscoturi 003

Adaugam vanilia, sarea si cernem deasupra faina, fara sa o amestecam.

piscoturi 004

Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar (inca 65 de grame) pana avem o bezea tare si lucioasa.

piscoturi 005Adaugam albusurile in vasul cu galbenusurile si faina si omogenizam cu o spatula.

piscoturi 006

piscoturi 007Tapetam doua tavi de cuptor cu hartie de copt, pregatim un pos cu un dui de marime medie, rotund. (eu folosesc setul acesta in care gasesc cam toate duiurile de marime medie de care am nevoie). Se intind cu atentie bastoane de aproximativ 7-8 centimetri. Se pudreaza cu zahar farin.

piscoturi 008

piscoturi 009Se coc opt minute, se scoate tava si se scoate hartia de copt pe care sunt lipite piscoturile. Se lasa la racit un minut si se desprind cu ajutorul unui cutit.

piscoturi 011

piscoturi 014

[remember title=”Nu uita”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

piscoturi 019

[/remember]
 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 
Tags:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.