
Piscoturi de sampanie – Lady fingers
Piscoturile de sampanie ne sunt deseori necesare pentru a le folosi la asamblarea unor torturi sau prajituri complexe. Cum eu intentionez ca maine sa va pregatesc o surpriza, iata ca va impartasesc acum si cum prepar eu piscoturile.
Nu este o reteta deloc complicata, iar gustul este cel binecunoscut.
Ingrediente
- 5 oua
- 135 grame zahar impartit in doua
- 120 grame faina
- un sfert lingurita de sare
- o lingurita de vanilie
- 50 grame zahar pudra
Ouale se separa cu 30 de minute inainte de a incepe prepararea.
Preparare
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Galbenusurile se freaca cu zaharul (65 grame) la viteza mare, aproximativ 10 minute.
Adaugam vanilia, sarea si cernem deasupra faina, fara sa o amestecam.
Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar (inca 65 de grame) pana avem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam albusurile in vasul cu galbenusurile si faina si omogenizam cu o spatula.
Tapetam doua tavi de cuptor cu hartie de copt, pregatim un pos cu un dui de marime medie, rotund. (eu folosesc setul acesta in care gasesc cam toate duiurile de marime medie de care am nevoie). Se intind cu atentie bastoane de aproximativ 7-8 centimetri. Se pudreaza cu zahar farin.
Se coc opt minute, se scoate tava si se scoate hartia de copt pe care sunt lipite piscoturile. Se lasa la racit un minut si se desprind cu ajutorul unui cutit.
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018