Pilaf de primavara

Pilaf de primavara

image_print

Pilaful este una dintre cele mai satioase feluri de mancare, iar atunci cand este asezonat gustul ingredientelor parca explodeaza, facandu-ne sa ne dorim sa servim portie dupa portie.

In cazul acestui pilaf de primavara, daca se omit carnea si grasimea de pui, poate fi si o excelenta mancare de post.

Pentru asezonare, am folosit stevie.

ciorba stevie 001

Ingrediente

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • cana de orez
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • Un ardei rosu
  • cutie de ciuperci
  • 4 ¼ cani apa
  • Grasime de pasare sau 4-5 linguri de ulei
  • Piper boabe
  • Foi de dafin
  • 3 linguri de suc de rosii
  • legatura de patrunjel
  • 1-2 legaturi stevie

Preparare

Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Taiem puiul in bucatele mici.

pilaf de primavara 002

Intr-o cratita punem uleiul, il lasam sa se incinga putin, adaugam boabele de piper, foile de dafin, ceapa tocata marunt  si ardeiul taiat cubulete.

pilaf de primavara 003

Calim cateva minute, adaugam pulpele de pui spalate bine in prealabil si taiate bucatele mai mici si continuam sa calim pana cand puiul isi schimba culoarea.

pilaf de primavara 004

Adaugam morcovii razuiti, ciupercile si orezul spalat in cateva ape.

pilaf de primavara 005

Amestecam bine, avand grija sa nu se lipeasca orezul. Dupa 2-3 minute adaugam apa si potrivim de sare si piper si adaugam sucul de rosii.

pilaf de primavara 006

Adaugam stevia tocata marunt si patrunjelul, oprim focul, acoperim cratita cu un capac si o bagam la cuptor aprxomativ 50-60 minute. Dupa aproximativ 40 de minute putem verifica nivelul apei si daca ni se pare ca a scazut si orezul este inca nefacut, mai adaugam jumatate de cana de apa.

pilaf de primavara 012

Gustul sau este accentuat alaturi de 0 salata verde sau de o salata de castraveti.

pilaf de primavara 007

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.