Pilaf de primavara
Pilaful este una dintre cele mai satioase feluri de mancare, iar atunci cand este asezonat gustul ingredientelor parca explodeaza, facandu-ne sa ne dorim sa servim portie dupa portie.
In cazul acestui pilaf de primavara, daca se omit carnea si grasimea de pui, poate fi si o excelenta mancare de post.
Pentru asezonare, am folosit stevie.
Ingrediente
- 5 pulpe de pui dezosate
- cana de orez
- 2-3 cepe
- 2 morcovi
- Un ardei rosu
- cutie de ciuperci
- 4 ¼ cani apa
- Grasime de pasare sau 4-5 linguri de ulei
- Piper boabe
- Foi de dafin
- 3 linguri de suc de rosii
- legatura de patrunjel
- 1-2 legaturi stevie
Preparare
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taiem puiul in bucatele mici.
Intr-o cratita punem uleiul, il lasam sa se incinga putin, adaugam boabele de piper, foile de dafin, ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete.
Calim cateva minute, adaugam pulpele de pui spalate bine in prealabil si taiate bucatele mai mici si continuam sa calim pana cand puiul isi schimba culoarea.
Adaugam morcovii razuiti, ciupercile si orezul spalat in cateva ape.
Amestecam bine, avand grija sa nu se lipeasca orezul. Dupa 2-3 minute adaugam apa si potrivim de sare si piper si adaugam sucul de rosii.
Adaugam stevia tocata marunt si patrunjelul, oprim focul, acoperim cratita cu un capac si o bagam la cuptor aprxomativ 50-60 minute. Dupa aproximativ 40 de minute putem verifica nivelul apei si daca ni se pare ca a scazut si orezul este inca nefacut, mai adaugam jumatate de cana de apa.
Gustul sau este accentuat alaturi de 0 salata verde sau de o salata de castraveti.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018