Piept de pui cu parmezan si cartofi pe bat

Piept de pui cu parmezan si cartofi pe bat

image_print

 

 

 

Pentru seara aceasta am dorit să prepar ceva care să nu îmi solicite mult timp, dar care să fie și foarte gustos.

Am decis să prepar un piept de pui cu parmezan, gătit la cuptor, lângă niște cartofi noi copți, asezonați cu un sos de maioneză condimentat.

Pozele arată bine, dar, vă rog să mă credeți, gustul este extraordinar! Chiar a fost o surpriză neașteptat de plăcută! Soțul a încercat metafore, parabole… dar nefiind poet nu a găsit nimic potrivit. Dar cu un lucru sunt de acord: ”curcubeu pe cerul gurii” este o glumă fadă pe lângă expresia ce ar trebui să descrie această combinație de gusturi!

Încercați rețeta aceasta, MERITĂ!

pui cu parmezan 20

Ingrediente

pui cu parmezan 02

  • 4 bucăți piept de pui
  • 50 grame parmezan (un raport preț/calitate bun îl are , dar pentru un gust autentic cumpărați o bucată de parmezan și o radeți înainte de a o găti)
  • 100 grame mozzarella ( este ok)
  • o linguriță usturoi pudră
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 4-5  linguri maioneză de casă
  • 2 felii de pâine mai tare, mărunțită

Preparare

Pieptul de pui se spală bine, se dă cu sare și se așează într-o tavă, pe hârtie de copt.

Separat, amestecăm într-un bol maioneza, parmezanul răzuit, usturoiul, sarea, zeamă de lămâie. Omogenizăm bine.

pui cu parmezan 08

Ungem fiecare bucată de pui cu acest amestec.

pui cu parmezan 10

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 15-20 minute, apoi o scoatem și presărăm deasupra firimiturile de pâine.

pui cu parmezan 13

Mai coacem aproximativ 15-20 de minute până când pâinea s-a rumenit ușor, după care punem deasupra fiecărei bucăți de carne mozzarella tăiată felii.pui cu parmezan 15

Mai lăsăm la cuptor încă 5-10 minute, până când mozzarella se înmoaie.

pui cu parmezan 16

Ingrediente cartofi pe băț

pui cu parmezan 01

  • 6-7 cartofi medii
  • bețe de frigărui
  • sare, piper, boia, oregano, busuioc

Preparare cartofi pe băț

Se pun cartofii la fiert în apă rece cu sare timp de 15-20 minute, până când sunt ușor pătrunși.

Se scurg de apă, îi ștergem și îi tăiem în patru și îi înfigem pe bățul de frigăruie.

pui cu parmezan 12

Stropim cu ulei de măsline, presărăm condimentele și sarea și dăm la cuptor în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 50-60 minute, până când cartofii sunt bine făcuți și au o crustă aurie.

pui cu parmezan 17

Ingrediente sos de maioneza

  • 3-4 linguri de maioneză de casă
  • o linguriță paprika dulce
  • piper
  • o linguriță praf de usutori sau 2-3 căței de usturoi proaspăt
  • 2-3 linguri de apă

Preparare sos de maioneză

Într-un vas, omogenizăm toate ingredientele cu o lingură de lemn.

pui cu parmezan 35

pui cu parmezan 40

Poftă bună!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

pui cu parmezan 38

 

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.