Piept de pui cu parmezan si cartofi pe bat
Pentru seara aceasta am dorit să prepar ceva care să nu îmi solicite mult timp, dar care să fie și foarte gustos.
Am decis să prepar un piept de pui cu parmezan, gătit la cuptor, lângă niște cartofi noi copți, asezonați cu un sos de maioneză condimentat.
Pozele arată bine, dar, vă rog să mă credeți, gustul este extraordinar! Chiar a fost o surpriză neașteptat de plăcută! Soțul a încercat metafore, parabole… dar nefiind poet nu a găsit nimic potrivit. Dar cu un lucru sunt de acord: ”curcubeu pe cerul gurii” este o glumă fadă pe lângă expresia ce ar trebui să descrie această combinație de gusturi!
Încercați rețeta aceasta, MERITĂ!
Ingrediente
- 4 bucăți piept de pui
- 50 grame parmezan (un raport preț/calitate bun îl are , dar pentru un gust autentic cumpărați o bucată de parmezan și o radeți înainte de a o găti)
- 100 grame mozzarella ( este ok)
- o linguriță usturoi pudră
- sare, piper după gust
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 4-5 linguri maioneză de casă
- 2 felii de pâine mai tare, mărunțită
Preparare
Pieptul de pui se spală bine, se dă cu sare și se așează într-o tavă, pe hârtie de copt.
Separat, amestecăm într-un bol maioneza, parmezanul răzuit, usturoiul, sarea, zeamă de lămâie. Omogenizăm bine.
Ungem fiecare bucată de pui cu acest amestec.
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius, pentru 15-20 minute, apoi o scoatem și presărăm deasupra firimiturile de pâine.
Mai coacem aproximativ 15-20 de minute până când pâinea s-a rumenit ușor, după care punem deasupra fiecărei bucăți de carne mozzarella tăiată felii.
Mai lăsăm la cuptor încă 5-10 minute, până când mozzarella se înmoaie.
Preparare cartofi pe băț
Se pun cartofii la fiert în apă rece cu sare timp de 15-20 minute, până când sunt ușor pătrunși.
Se scurg de apă, îi ștergem și îi tăiem în patru și îi înfigem pe bățul de frigăruie.
Stropim cu ulei de măsline, presărăm condimentele și sarea și dăm la cuptor în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 50-60 minute, până când cartofii sunt bine făcuți și au o crustă aurie.
Ingrediente sos de maioneza
- 3-4 linguri de maioneză de casă
- o linguriță paprika dulce
- piper
- o linguriță praf de usutori sau 2-3 căței de usturoi proaspăt
- 2-3 linguri de apă
Preparare sos de maioneză
Într-un vas, omogenizăm toate ingredientele cu o lingură de lemn.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember][photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018