Papanași cu smântână și dulceață
Cred ca au trecut 2 ani si jumatate de cand nu am mai facut si mancat papanasi. Azi, in sfarsit am reusit sa fac si sa-i savurez impreuna cu familia mea. Papanasii reprezinta unul din cele mai rapide deserturi ca si preparare, dar si ca devorare ! 🙂
Astfel, cu o pofta de neoprit, am trecut la treaba !
Ingrediente
- 500 gr branza de vaci, (eu am folosit , cu 20% grasime)
- 200 gr faina,
- 1,5 gr bicarbonat de sodiu (cam 1 linguriță rasa)
- 2 oua,
- 50 grame gris
- 50 grame zahar
- coaja rasa de la o lămâie,
- zahar vanilat
- un varf de cutit de sare
Preparare
Intr-un vas, se amesteca ouale, branza, zaharul, grisul, un praf de sare, bicarbonatul, lamaia si zaharul vanilat.
Se omogenizeaza bine apoi se adaugă faina si se amesteca pana se incorporeaza faina.
Va fi un aluat relativ moale. Nu adaugati faina in plus, doar cat folositi la modelarea lor.
Intr-un alt vas se pune faina. Luam o lingura cu varf din aluat si o punem in castronul cu făină, ii dam o forma rotunda apoi facem o gaura in mijloc.
Punem tigaia pe foc, incingem uleiul foarte bine (trebuie sa fie ulei ca si la prajirea gogosilor). Cand uleiul este bine incins, dam focul mic-mediu si prajim papanasii. Cand se rumenesc, se intorc si se mai prajesc pana se rumenesc si pe cealalta parte. Ii scoatem pe prosop de hartie, apoi ii asezam pe farfurie, punem smatana si dulceata deasupra, optional putem pudra cu putin zahar.
Se servesc calzi, cu foarte mare pofta !
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018