Painici fara framantare

Painici fara framantare

image_print

Reteta de mai jos este foarte simpla si are reusita garantata:

Ingrediente:

  • 450 gr faina (eu am folosit aceasta faina)
  • 4 grame zahar
  • 5 grame sare
  • 4 grame drojdie uscata
  • 345 ml apa calduta.

Turnam apa calduta cate putin, amestecand cu o lingura pana se omogenizeaza aluatul.

Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut 2 ore, la temperatura camerei.

Dupa 2 ore, scoatem aluatul pe masa presarata cu faina, il impaturim de cateva ori, apoi il impartim in 3 parti egale. Modelam fiecare parte sub forma unei bile. Le acoperim cu folie alimentara si le lasam 15 minute la crescut.

Dupa cele 15 minute, presaram faina pe masa, presam bila de aluat, apoi o intindem usor cu sucitorul si o rulam dintr-un capat in celalalt.

Le asezam in tava , presaram faina, crestem cu o lama/cutit ascutit, le acoperim cu folie si le lasam sa creasca 30 de minute.

Preincalzim cuptorul la 230 grade Celsius.

Se coace cam 20 de minute (in partea de jos a cuptorului se pune o tava cu apa fierbinte).

Pofta Buna!!

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.