Painici fara framantare
Reteta de mai jos este foarte simpla si are reusita garantata:
Ingrediente:
- 450 gr faina (eu am folosit aceasta faina)
- 4 grame zahar
- 5 grame sare
- 4 grame drojdie uscata
- 345 ml apa calduta.
Turnam apa calduta cate putin, amestecand cu o lingura pana se omogenizeaza aluatul.
Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut 2 ore, la temperatura camerei.
Dupa 2 ore, scoatem aluatul pe masa presarata cu faina, il impaturim de cateva ori, apoi il impartim in 3 parti egale. Modelam fiecare parte sub forma unei bile. Le acoperim cu folie alimentara si le lasam 15 minute la crescut.
Dupa cele 15 minute, presaram faina pe masa, presam bila de aluat, apoi o intindem usor cu sucitorul si o rulam dintr-un capat in celalalt.
Le asezam in tava , presaram faina, crestem cu o lama/cutit ascutit, le acoperim cu folie si le lasam sa creasca 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 230 grade Celsius.
Se coace cam 20 de minute (in partea de jos a cuptorului se pune o tava cu apa fierbinte).
Pofta Buna!!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018