Pain au chocolat, croissant fraged-pufos, fundite impletite

Pain au chocolat, croissant fraged-pufos, fundite impletite

image_print

Dupa ce am postat cornurile extra pufoase, care au fost foarte apreciate si incercate de voi, mi-am propus sa incerc un alt fel de aluat, de data aceasta pufos la interior si usor fraged la exterior.

Initial am vrut sa folosesc aluatul doar pentru Pain au chocolat, dar in timp ce decupam aluatul mi-am propus sa il modelez si sub forma de croissant sau fundite impletite.

Rezultatul este mai mult decat ma asteptam, croissantele si funditele fiind excelente, potrivite pentru acest gen de aluat.

pain au chocolat 037

Aluatul :

Ingrediente

  • 450 grame faina
  • 20 grame drojdie proaspata (eu folosesc , pentru ca altele m-au dezamagit)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 60 grame zahar
  • 260 ml lapte
  • 15 grame unt de calitate

Pentru impachetari :

Ingrediente

  • -150 grame unt 80-82% grasime ( la preparatele de patiserie este IMPERIOS NECESAR sa folositi unt de foarte buna calitate, . pentru ca aroma pregnanta este aceea de unt!)

Preparare

Intr-o bol mic, dizolvam drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 4-5 linguri de lapte caldut. Lasam deoparte sa creasca 15 minute.

pain au chocolat 111

pain au chocolat 112

pain au chocolat 109

In vasul robotului, cernem faina, adaugam sarea, zaharul, untul taiat bucatele mici, drojdia crescuta si restul de lapte caldut.pain au chocolat 108

pain au chocolat 106
Mixam pana cand aluatul se omogenizeaza si se   desprinde de pe peretii vasului. Acelasi lucru este valabil si daca framantam aluatul cu mana. E important sa nu framantam mult.

pain au chocolat 105Transferam aluatul intr-un vas curat, tapetat cu faina si acoperim cu un prosop curat. Lasam alautul sa creasca 60 de minute.pain au chocolat 098

Cat timp aluatul este la crescut, pregatim untul pentru impachere.

Pe o hartie de copt, asezam untul taiat bucati sub forma unui patrat cu laturile de aproximatix 15×15 cm.pain au chocolat 104

pain au chocolat 103

pain au chocolat 101

Acoperim cu hartie de copt si cu  ajutorul unui sucitor presam usor pentru a obtine un strat uniform. Impachetam bine in hartie si punem la frigider.pain au chocolat 099

Dupa o ora, presaram faina pe masa  de lucru si intindem  aluatul sub forma unui dreptunghi, cu latimea de aproximativ 20 cm.

pain au chocolat 096Asezam untul in mijloc si acoperim cu lateralele alautului. pain au chocolat 095

pain au chocolat 094

pain au chocolat 093

Punem aluatul in folie de plastic si-l dam la rece pentru 30 de minute.pain au chocolat 092Dupa 30 de minute, scoatem aluatul, presaram faina pe masa si intindem din nou aluatul asezat cu deschiderea spre dreapta (ca o carte).pain au chocolat 091Impachetam din nou, aducand partea de jos spre centru si acoperim cu partea superioara.

pain au chocolat 089

pain au chocolat 088

pain au chocolat 087 Acoperim din nou cu folie alimentara si punem la frigider pentru inca 30 de minute. Daca se intampla sa iasa untul, presaram putina faina.

Acest aluat este de preferat sa se lucreze intr-o  zi mai racoroasa, altfel untul se va inmuia foarte repede, iar rezultatul nu va mai fi cel asteptat.

In continuare, impaturim aluatul de inca 2 ori, cu pauzele de asteptare de 30 de minute intre turaje.

Dupa ultima impachetare, lasam  aluatul la rece 24 de ore.

A doua  zi, se scoate si se intinde pe masa presarata cu faina.

pain au chocolat 081

pain au chocolat 080Cu un cutit ascutit taiem aluatul in dreptunghiuri pentru pain au chocolat, triunghiuri pentru croissante sau fasii pentru fundite.

Pozele va vor ajuta mai mult in acest sens.

Pain au chocolat:pain au chocolat 079

pain au chocolat 077

pain au chocolat 076

Croissants:

pain au chocolat 068

pain au chocolat 067

pain au chocolat 065

Fundite impletite:pain au chocolat 075

pain au chocolat 074

pain au chocolat 071Le asezam in tava la distanta unele de altele, le acoperim cu un prosop si le lasam la crescut aproximativ 70-80 de minute.pain au chocolat 064

pain au chocolat 058

pain au chocolat 056

pain au chocolat 055

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius, ungem aluatul modelat cu galbenus amestecat cu putin lapte. Coacem timp de 25-30 de minute, pana sunt frumos rumenite.pain au chocolat 054

Cat timp stau la cuptor, punem intr-un pahar 50  grame zahar si 50 ml apa si topim la microunde 2 minute. Cand scoatem pain au chocolat sau croissantele din cuptor, le ungem cu o pensula inmuiata in siropul de zahar.pain au chocolat 050

pain au chocolat 048

pain au chocolat 020Se servesc calde la orice ora din zi !pain au chocolat 024

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

pain au chocolat 003

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.