Nuci umplute

Nuci umplute

Reteta de nuci umplute o am din caietul meu vechi de retete, si pentru prepararea lor avem nevoie de o forma speciala, pe care multi dintre noi o stim.

formanuci

Nu sunt sigura ca aceasta forma se gaseste de cumparat online sau  in vreunul din hypermarket-urile cunoscute, insa sunt sigura ca nu au disparut si pot fi gasite, cu rabdare. Daca nu in vreo piata, cel putin in vreo camara a unei cunostinte mai in varsta.

Pentru prepararea lor, avem nevoie sa pregatim intai aluatul pentru cojile de nuca, apoi sa pregatim crema cu care le umplem.

nuci umplute 059

Ingrediente pentru cojile de nucă

  • 4 oua
  • 240 g  untura / 250 g unt 82% grasime (un unt de calitate, de genul acesta). Pentru un gust autentic, vă recomand să folosiți totuși untură.
  • 240 g zahar
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie
  • 2 plicuri de zahar vanilat bourbon (recomand acest zahar, nu zaharul vanilinat)
  • 650-700 g faina

Preparare

Intr-un vas mixam untura sau untul putin, adaugam zaharul si le mixam impreuna cateva minute.

nuci umplute 002

nuci umplute 004

Adaugam ouale pe rand, omogenizand bine inainte sa-l adaugam pe urmatorul.

nuci umplute 006

nuci umplute 007Punem amoniacul  stins, zaharul vanilat si faina (pentru inceput 600 grame, apoi daca mai e nevoie adaugam si restul de faina, astfel incat sa avem un aluat moale dar care sa poata fi modelat sub forma de bilute).

nuci umplute 008

nuci umplute 009

nuci umplute 012

nuci umplute 014

Modelam bilutele, marimea o stabilim in functie de marimea formei de copt ( eu am forma mica). Din aceste cantitati mi-au iesit aproximativ 230 coji (115 nuci umplute).

nuci umplute 018

La inceput ungem forma cu putin ulei, o inceingem bine la foc moderat, punem bilutele de aluat in forma, presam cu capacul si coacem 1-2 minute(depinde de flacara aragazului),  apoi intoarcem forma si  mai coacem putin.

nuci umplute 019 Mie imi place sa le coc pana  au culoarea aurie-bruna, asemanatoare cu cea a nucilor.

nuci umplute 021

Procedam in continuare la fel si cu celelalte bilute, doar ca nu mai ungem forma cu ulei.

Dupa ce am copt toate bilutele, le curatam marginile cu un cutit si le lasam sa se raceasca, apoi preparam crema.

nuci umplute 032

Ingrediente pentru cremă

  • resturile ramase de la curatarea cojilor de nuci
  • 150 g biscuiti
  • 200 ml lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 100 grame unt
  • 125 g zahar
  • 30 g cacao
  • esenta de rom dupa gust.

Preparare

Biscuitii se macina impreuna cu resturile de la cojile  de nuca, apoi adaugam zaharul, cacaua cernuta, nuca si laptele treptat pana obtinem o crema mai densa.

nuci umplute 037

Incorporam untul aflat la temperatura camerei si esenta de rom.

nuci umplute 038

nuci umplute 040

Umplem nucile, le potrivim doua cate doua, le dam prin zahar pudra.

nuci umplute 043

nuci umplute 045

Le asezam intr-o o cutie de carton sau  o cutie metalica, le acoperim si le servim a doua zi  cand s-au fragezit.

nuci umplute 061

Pofta buna!

nuci umplute 049

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*