Nuci umplute
Reteta de nuci umplute o am din caietul meu vechi de retete, si pentru prepararea lor avem nevoie de o forma speciala, pe care multi dintre noi o stim.
Nu sunt sigura ca aceasta forma se gaseste de cumparat online sau in vreunul din hypermarket-urile cunoscute, insa sunt sigura ca nu au disparut si pot fi gasite, cu rabdare. Daca nu in vreo piata, cel putin in vreo camara a unei cunostinte mai in varsta.
Pentru prepararea lor, avem nevoie sa pregatim intai aluatul pentru cojile de nuca, apoi sa pregatim crema cu care le umplem.
Ingrediente pentru cojile de nucă
- 4 oua
- 240 g untura / 250 g unt 82% grasime (). Pentru un gust autentic, vă recomand să folosiți totuși untură.
- 240 g zahar
- 1 lingurita amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie
- 2 plicuri de zahar vanilat bourbon (recomand , nu zaharul vanilinat)
- 650-700 g faina
Preparare
Intr-un vas mixam untura sau untul putin, adaugam zaharul si le mixam impreuna cateva minute.
Adaugam ouale pe rand, omogenizand bine inainte sa-l adaugam pe urmatorul.
Punem amoniacul stins, zaharul vanilat si faina (pentru inceput 600 grame, apoi daca mai e nevoie adaugam si restul de faina, astfel incat sa avem un aluat moale dar care sa poata fi modelat sub forma de bilute).
Modelam bilutele, marimea o stabilim in functie de marimea formei de copt ( eu am forma mica). Din aceste cantitati mi-au iesit aproximativ 230 coji (115 nuci umplute).
La inceput ungem forma cu putin ulei, o inceingem bine la foc moderat, punem bilutele de aluat in forma, presam cu capacul si coacem 1-2 minute(depinde de flacara aragazului), apoi intoarcem forma si mai coacem putin.
Mie imi place sa le coc pana au culoarea aurie-bruna, asemanatoare cu cea a nucilor.
Procedam in continuare la fel si cu celelalte bilute, doar ca nu mai ungem forma cu ulei.
Dupa ce am copt toate bilutele, le curatam marginile cu un cutit si le lasam sa se raceasca, apoi preparam crema.
Ingrediente pentru cremă
- resturile ramase de la curatarea cojilor de nuci
- 150 g biscuiti
- 200 ml lapte
- 150 g nuca macinata
- 100 grame unt
- 125 g zahar
- 30 g cacao
- esenta de rom dupa gust.
Preparare
Biscuitii se macina impreuna cu resturile de la cojile de nuca, apoi adaugam zaharul, cacaua cernuta, nuca si laptele treptat pana obtinem o crema mai densa.
Incorporam untul aflat la temperatura camerei si esenta de rom.
Umplem nucile, le potrivim doua cate doua, le dam prin zahar pudra.
Le asezam intr-o o cutie de carton sau o cutie metalica, le acoperim si le servim a doua zi cand s-au fragezit.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018