Musaka cu piure si carne de curcan

Musaka cu piure si carne de curcan

image_print

La felul doi va propun o reteta gustoasa de musaka cu piure si carne de curcan.musaka cu piure si carne de curcan 027

Piure de cartofi

Ingrediente si preparare piure

musaka cu piure si carne de curcan 001

  • 9 cartofi medii
  • Lapte
  • Unt
  • Sare

Pregatim un piure putin mai tare decat cel ca si garnitura. Il lasam deoparte sa se racoreasca.

Ingrediente tocatura

  • 1 kg carne tocata de curcan sau ce carne doriti sa folositi
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri pasta de tomate sau 150 ml suc de rosii
  • 150 ml apa
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru uscat (aproximativ 1 lingurita)

Preparare

Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei cateva minute, apoi adaugam morcovul razuit si mai calim alte 3-4 minute. musaka cu piure si carne de curcan 0003

musaka cu piure si carne de curcan 0004Punem carnea tocata, omogenizam bine si amestcam din cand in cand. musaka cu piure si carne de curcan 0005Cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugam pasta de tomate si lasam sa fiarba cateva minute,apoi adaugam 150 ml apa.musaka cu piure si carne de curcan 019 Adaugam condimentele, sare dupa gust si lasam la foc mic pana cand scade lichidul din carne (30 de minute, aproximativ). musaka cu piure si carne de curcan 020Oprim  focul si lasam  sa se raceasca putin.musaka cu piure si carne de curcan 022

Asamblare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ungem o tava de 20×30 cm cu putin ulei, punem 2 foi dafin si intindem primul strat de piure.musaka cu piure si carne de curcan 004 Nivelam bine apoi punem un strat de carne, din nou un strat subtire de piure, strat de carne, si ultimul strat de piure.musaka cu piure si carne de curcan 006

musaka cu piure si carne de curcan 007

Deasupra turnam un amestec din :

  • 3 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 125 grame cascaval razuit
  • Sare
  • Puptina nucsoara (daca va place)musaka cu piure si carne de curcan 010

Batem ouale cu sare, adaugam smantana apoi cascavalul. musaka cu piure si carne de curcan 011Omogenizam bine si turnam amestecul deasupra ultimului strat de piure.musaka cu piure si carne de curcan 012 Punem tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute.musaka cu piure si carne de curcan 015

Se serveste calda, cu salata de muraturi sau cu ce garnitura preferati.musaka cu piure si carne de curcan 023

Pofta buna !

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]musaka cu piure si carne de curcan 025

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.