Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

image_print

Desi nu sunt moldoveanca, in fiecare an imi place sa pregatesc si mucenici moldovenesti, alaturi de cei muntenesti.

Pentru aproximativ 20 de bucati avem nevoie de:

Ingrediente

  • 550 grame faina
  • 2 galbenusuri si un ou intreg
  • 250 ml lapte
  • 125 grame zahar
  • 7 grame drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspata
  • ½ lingurita de sare
  • 50 grame unt topit caldut amestecat cu 50 grame ulei
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare

Intr-un vas, cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata.

MUCENICI MACINICI 002

Daca folositi drojdie proaspata, o dizolvati in cateva linguri de lapte si apoi o adaugati in faina.

MUCENICI MACINICI 004Incalzim laptele si dizolvam zaharul si vanilia in el.

MUCENICI MACINICI 005Ouale le batem cu sarea si coaja de lamaie si le adaugam peste faina. MUCENICI MACINICI 003Peste faina, punem ouale batute, laptele si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, apoi incepem sa adaugam untul si uleiul cate putin. MUCENICI MACINICI 006

Framantam aluatul pana incorporam toata grasimea.

MUCENICI MACINICI 007

Intr-un vas curat, presaram faina si transferam aluatul.MUCENICI MACINICI 008 Il acoperim cu folie alimentara si il lasam la crescut aproximativ 80-90 de minute.

MUCENICI MACINICI 009

Cat creste aluatul pregatim siropul:

Ingrediente sirop

  • 400 ml apa
  • 200 grame zahar
  • Coaja rasa de la  o lamaie
  • Coaja rasa de la o jumatate de paortocala
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare sirop

Punem la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie si portocala. Dupa ce a dat in clocot mai fierbem siropul aproximativ 5 minute. Oprim focul si adsugam zaharul vanilat.

Modelare

Dupa ce aluatul a crescut, incepem sa modelam mucenicii. Portionam aluatul in aproximativ 20 de bucati.
Fiecare bucata o modelam sub forma unei bile pe care o intindem intr-un sul cam de grosimea unui deget. MUCENICI MACINICI 010Indoim sulul astfel incat sa avem 2 parti egale pe care apoi le impletim ca pe un snur. MUCENICI MACINICI 011Unim capetele si obtinem un cerc pe care apoi il rasucim in forma de cifra 8. MUCENICI MACINICI 012

MUCENICI MACINICI 013Ii asezam in tava si-i mai lasam la crescut aproximativ 20 minute.MUCENICI MACINICI 014

Coacere

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ungem mucenicii cu galbenus batut cu putin lapte caldut si ii coacem aproximativ 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.MUCENICI MACINICI 020

Ii scoatem din cuptor si-i lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi ii scufundam in sirop cateva secunde pe fiecare parte.MUCENICI MACINICI 022

Ii asezam pe un platou,  ii ungem cu miere dizolvata cu foarte putina apa si presaram deasupra nuca macinata din belsug.MUCENICI MACINICI 025

Sunt foarte aromati si pufosi!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]
 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.