
Mini quiche cu dovlecei, cartofi si branza
Am facut de mai multe ori diverse gustari folosind tava de briose si de fiecare data mi s-a parut ca rezultatul este si foarte aspectuos si foarte usor de savurat de catre oaspeti.
Aceste mini quiche cu dovlecei, cartofi si branza se adauga la briosele cu spanac si branza si mini tartele aperitiv pe lista gustarilor rapide, usor de preparat si delicioase, cu care, oricand, ne putem impresiona niste musafiri ce s-au anuntat mai tarziu.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 3 cartofi
- 200 grame branza telemea
- 200 grame smantana ( este foarte consistenta si o folosesc si pentru a obtine frisca de casa)
- 3 oua
- o legatura marar
- 4-5 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- sare, piper
- o jumatate lingurita nucsoara
- boia dulce
Preparare
Curatam cartofii si dovleceii, ii razuim fin, punem sare si ii stoarcem bine.
Adaugam ceapa verde tocata foarte marunt, mararul, branza sfaramata bine.
Intr-un castron batem ouale si le amestecam cu smantana.
Punem peste oua nucsoara, boia, piper si turnam acest amestec peste dovleceii si cartofii razuiti.
Amestecam bine compozitia si mai adaugam sare daca mai este nevoie.
Incalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem forma metalica de briose cu unt (daca folosim forme de silicon nu mai este nevoie sa le ungem).
In fiecare forma punem aproximativ doua linguri de compozitie.
Am decorat cu putin ardei rosu tocat cubulete mici si cubulete de paine si am presarat si putin parmezan deasupra fiecarei mini quiche.
Se coace aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Dupa ce s-au copt le lasam in forma aproximativ 10 minute, dupa care desprindem usor marginile si le scoatem din tava.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018