1 Mai muncitoresc (merdenelesc?)

1 Mai muncitoresc (merdenelesc?)

image_print

Ii invit sa incerce aceasta reteta pe toti cei ce vor sa simta gustul adevarat al merdenelelor, care este cu mult mai bun decat al celor din patiseriile de strada.

merdenele 029

Un pic de munca, dar mult mai mult gust!

Ingrediente aluat

  • 525 grame faina (de preferat faina de patiserie, de tip 550)
  • 350 ml apa rece
  • o lingura de sare
  • 225 grame untura sau unt 82% (eu am folosit untura, dar se poate folosi cu succes si  )

Ingrediente umplutura

  • 400 grame branza telemea  (dupa preferinta fiecaruia, eu am folosit )
  • 300-350 ml apa
  • gris
  • 1 ou

Preparare

Prepararea aluatului:

Intr-un bol punem faina si sarea si le amestecam.

merdenele 001

Apa se toarna treptat (pentru inceput aproximativ 300 de ml) si o incorporam in faina astfel incat sa avem un aluat moale si elastic, framantand cateva minute.

merdenele 003

Daca mai este nevoie adaugam si restul de apa.

merdenele 004

Dupa ce am framantat infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider 30 de minute.

merdenele 005

Untura/untul se freaca cu o lingura pana obtinem o pasta mai moale.

merdenele 006

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in bucati de aproximativ 75-80 de grame.

merdenele 009

Presaram faina pe masa de lucru, intindem fiecare bucata sub forma unui dreptunghi, o ungem cu aproximativ o lingura de untura/unt si o impaturim ca in pozele de mai jos.

 

Dupa impachetare, fiecare merdenea se inveleste in folie alimentara.

merdenele 017Se baga la frigider 3-4 ore (cu cat mai mult, cu atat mai bine).

merdenele 018

Intre timp preparam umplutura astfel:

Fierbem grisul in aproximativ 300 ml, pana se obtine consistenta grisului cu lapte. Se lasa deoparte pana se raceste.

Cand s-a racit il adaugam peste branza razuita, adaugam un ou si amestecam pana se omogenizeaza.

merdenele 019

Asamblare

Dupa cele 3-4 ore scoatem aluatul din frigider, preincalzim cuptorul la 210 grade si pregatim 2 tavi pe care le tapetam cu hartie de copt.

Luam fiecare bucata de aluat, o intindem cat mai subtire, punem umplutura uniform pe aproximativ toata suprafata foii si o impachetam ca un plic (sau urmand aceleasi etape ca mai sus).

 

Presam usor pentru a evita ca branza sa iasa din foaie.

merdenele 026

Coacem la 210 grade Celsius pana sunt rumenite (aproximativ 40 de minute).

merdenele 033

merdenele 035

Pofta buna!

merdenele 037

 

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

De la prietenii Alina's Cuisine

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.