![Din nou French Macarons - de data aceasta cu caramel](https://static.alinacuisine.ro/uploads/2015/04/macarons-07-638x423.jpg)
Din nou French Macarons – de data aceasta cu caramel
Pentru ca French Macarons reprezinta o provocare pentru orice gospodina, mi-am propus sa incerc din nou.
Am folosit reteta de aici, am umplut cu crema de caramel de aici si a iesit ceva foarte bun. Reteta originala o am de pe grupul Retete de Mamici, de pe Facebook si apartinei Danei Stratan. Multumesc, Dana!
Iata cum:
Ingrediente
- 75 g faina de migdale*
- 110 g zahar pudra amidon(adica din comert)
- 50 g zahar cristal
- 1 varf de cutit sare
- 60 g albus
*in lipsa de faina de migdale se pot macina cu rasnita migdale intregi, apoi se cerne faina impreuna cu zaharul pudra.
Preparare
Se bate albusul cu varful de cutit de sare, se pune treptat zaharul cristal;
Albusul ramane lucios si nu are voie sa mai aiba urme de zahar (se mixeaza cam 15 minute).
Cand albusul e teapan si fin, se poate adauga colorantul sau cacao (nu mai mult de o lingura rasa, pentru ca usuca compozitia).
Faina amestecata cu zaharul pudra se pune treptat in trei pasi, invartind usor cu paleta de jos in sus(cam de 40 de ori se invarte in compozitie).
Se pune compozitia in posh (dui cu capat rotund ca aici, de exemplu sau punga taiata mai apoi la colt) si se spriteaza gramajoare pe hartie de copt sau pe foaia speciala din silicon pentru macarons.
Dupa ce s-a umplut o tava, (foaie, plansa) se bate cu tava de masa de lucru de 4-5 ori pentru a iesi aerul din compozitie. Asa ele se aseaza mai bine si nu au bule de aer in ele (din cauza bulelor de aer ele crapa si se usuca)
Se lasa la uscat intre 30 si 60 de minute, in functie de umiditatea incaperii si de apa continuta de colorant (pudra, gel). Usca
Eu am umplut cu sosul de caramel pe care l-am facut in reteta aceasta.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018