Din nou French Macarons - de data aceasta cu caramel

Din nou French Macarons – de data aceasta cu caramel

image_print

Pentru ca French Macarons reprezinta o provocare pentru orice gospodina, mi-am propus sa incerc din nou.

Am folosit reteta de aici, am umplut cu crema de caramel de aici si a iesit ceva foarte bun. Reteta originala o am de pe grupul Retete de Mamici, de pe Facebook si apartinei Danei Stratan. Multumesc, Dana!

macarons 02

Iata cum:

Ingrediente

  • 75 g faina de migdale*
  • 110 g zahar pudra amidon(adica din comert)
  • 50 g zahar cristal
  • 1 varf de cutit sare
  • 60 g albus

 

*in lipsa de faina de migdale se pot macina cu rasnita migdale intregi, apoi se cerne faina impreuna cu zaharul pudra.

macarons 08

Preparare

Se bate albusul cu varful de cutit de sare, se pune treptat zaharul cristal;

macarons 06

Albusul ramane lucios si nu are voie sa mai aiba urme de zahar (se mixeaza cam 15 minute).

macarons 05

 

Cand albusul e teapan si fin, se poate adauga colorantul sau cacao (nu mai mult de o lingura rasa, pentru ca usuca compozitia).

macarons 04

Faina amestecata cu zaharul pudra se pune treptat in trei pasi, invartind usor cu paleta de jos in sus(cam de 40 de ori se invarte in compozitie).

macarons 01
Se pune compozitia in posh (dui cu capat rotund ca aici, de exemplu sau punga taiata mai apoi la colt) si se spriteaza gramajoare pe hartie de copt sau pe foaia speciala din silicon pentru macarons.

macarons 09

Dupa ce s-a umplut o tava, (foaie, plansa) se bate cu tava de masa de lucru de 4-5 ori pentru a iesi aerul din compozitie. Asa ele se aseaza mai bine si nu au bule de aer in ele (din cauza bulelor de aer ele crapa si se usuca)
Se lasa la uscat intre 30 si 60 de minute, in functie de umiditatea incaperii si de apa continuta de colorant (pudra, gel). Uscatul consta de fapt in evaporarea apei din compozitie. (se atinge cu degetul si nu trebuie sa se mai lipeasca de deget).

macarons 10

Eu am umplut cu sosul de caramel pe care l-am facut in reteta aceasta.

macarons 03

Pofta buna!

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.