Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure
Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure – (Un altfel de cheesecake pufos si umed in acelasi timp)
80 ml lapte gras se pun pe foc pana se infierbanta. Separat, intr-un castron punem 140 g crema de branza Philadelphia si 40 g unt taiat bucati. Laptele fierbinte de adauga peste branza si unt si se amesteca bine sa se omogenizeze. Acest amestec se trece de 2 ori prin sita pentru a deveni o compozitie fina.
Se adauga 75 g de galbenusuri si 2 lingurite zeama de lamaie. In alt bol amestecam 50 g faina cu 15 g amidon si 1/4 lingurita de sare. Si acest amestec se da prin sita si se adauga peste la compozitia cu branza. Se amesteca bine sa se omogenizeze. In alt bol punem 180 g albusuri (la temperatura camerei), batem spuma pana bulele devin mici si adaugam treptat 90 g zahar.
Batem cu mixerul pana ce spuma de albus face in varful telului un carlig atunci cand il ridicam. Adaugam albusurile in 3 transe peste compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul la 180, se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 18 cm diametru.Turnam usor compozitia in tava si o izbim de blat de cateva ori pentru a elimina bulele de aer. Tava o asezam intr-o tava pe fundul careia turnam apa fierbinte.
Dam cuptorul la 170 gr si coacem pe treapta cea mai joasa aproximativ o ora (testul scobitorii). Cand e gata se opreste focul si se mai lasa cu usa cuptorului intredeschisa cam 10-15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Deasupra se pudeaza . E foarte bun cu sos de fructe de padure.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018