Inghetata curcubeu
Reteta de inghetata curcubeu este inspirata dintr-o reteta veche de inghetata, pe care am redescoperit-o in caietul meu de retete.
Ingrediente inghetata
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 1/2 litru lapte
- 2 linguri faina
- 1 pastaie de vanilie
- colorant gel Wilton de culoare roz, galben si verde
- 550 grame frisca batuta (eu fac din smantana Gusturi Romanesti, asa cum am aratat la finalul retetei de aici)
- un borcan de cirese Amarena
Preparare
Se separa ouale.
Galbenusurile se freaca putin cu zaharul, se adauga faina si apoi lapte impreuna cu interiorul pastaii de vanilie. Se pune pe foc si se fierbe amestecand incontinuu, pana se face ca o ciulama subtire.
Se lasa la racit, dupa care se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o spatula.
Dupa ce am incorporat albusurile, adaugam frisca batuta, omogenizand usor.
Ingrediente pentru krantz
- 5 linguri zahar
- o mana de nuca intreaga
Preparare krantz
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga nucile.
Se amesteca putin si se rastoarna pe un blat de lemn uns cu ulei.
Se lasa sa se raceasca dupa care se desprinde si se macina in blender pentru a obtine krantz-ul.
Asamblare inghetata curcubeu
Impartim compozitia de inghetata in trei parti si fiecare se amesteca cu cate o culoare.
Intr-o tava punem folie alimentara, turnam primul strat si bagam la congelator intre 30 si 60 de minute.
Cand suprafata a inceput sa se intareasca, o scoatem de la congelator, presaram krantz, punem sirop de la ciresele Amarena si turnam al doilea strat colorat.
Dam din nou la congelator pana se intareste, dupa care scoatem tava, presaram din nou krantz si stropim cu sirop si apoi turnam al treilea strat colorat de inghetata.
Acoperim cu folie alimentara si bagam la congelator aproximativ 5-6 ore.
Se scoate de la congelator cu aproximativ 15-20 min inainte de servire si o decoram dupa preferinte.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018