Gogosi Krapfen
Pofta de gogoși se stinge cu gogoși. Acum ceva vreme am încercat niște pufoase gogoși berlineze și am zis să încerc o nouă rețetă, cam cu același origini: gogosi Krapfen, austriece s-ar zice.
Aluatul este unul mult mai dens, mai vârtos, diferit de gogoșile clasice cu care suntem obișnuiți.
Inițial, ele ar fi trebuit suprapuse și umplute cu dulceață, însă în timp ce le-am pregătit mi s-a părut că grosimea aluatului nu este tocmai potrivită pentru a suprapune două cercuri. Prin urmare am preferat să le prăjesc individual.
Ca rezultat, au ieșit niște gogoși foarte aromate și gustoase, cu o consistență mai densă, care cred că ar fi potrivite și coapte la cuptor, pentru cei cu grijă la dietă.
Ingrediente
- 570 grame făină (320 grame pentru prima etapă, 250 grame pentru a doua etapă)
- 40 grame drojdie proaspătă (eu folosesc și pe canalul meu Youtube am arătat de ce)
- 245 ml lapte (65 ml pentru prima etapă, 180 ml pentru a doua)
- 5 gălbenușuri
- o linguriță mică de sare
- coaja de la o lămâie
- 90 grame unt topit (eu folosesc )
- 65 grame zahăr tos
- zahăr farin pentru pudrat
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
Preparare
Într-un vas sfărâmăm drojdia și o dizolvăm în 65 ml lapte.
În alt vas amestecăm 320 grame făină cu 180 ml lapte cald.
Peste acest amestec, adăugăm drojdia dizolvată în lapte, omogenizăm bine, acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut 30 de minute.
După 30 de minute adăugăm sarea, frământăm un pic aluatul și lăsăm din nou la crescut încă 30 minute, sau până când își dublează volumul.
După ce și-a dublat volumul adăugăm untul topit, coaja de lămâie, zahărul, gălbenușurile și 250 grame de făină.
Asamblare
Presărăm făină pe masă și întindem aluatul într-o foaie cu o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.
Decupăm aluatul cu un pahar cu diametrul de aproximativ 5-6 cm, le așezăm pe o tavă și le acoperim cu un prosop.
Se mai lasă la crescut încă 15-20 minute.
Se prăjesc în baie de ulei, la foc mic, ușor spre mediu câte 2-5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.
Se scot pe o hârtie absorbantă, după care se pudrează.
Poftă bună!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018