Gogosi berlineze

Gogosi berlineze

image_print

Azi am venit de la serviciu cu o foarte mare pofta de gogosi. Si cum cele mai bune gogosi sunt cele facute in casa, m-am hotarat sa pregatesc niste gogosi berlineze, iar pe unele sa le umplu cu gem.

gogosi berlineze 37

Nu sunt ele dietetice, dar… uneori nu putem rezista tentatiei.

gogosi berlineze 34

 

Ingrediente

  • 270 ml lapte
  • 60 grame zahar
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de coniac/whisky
  • esenta de vanilie/rom
  • sare – un varf de cutit
  • 45 grame unt topit
  • 500 grame faina

Preparare

Laptele cald se amesteca cu drojdia si cu zaharul. Se adauga galbenusurile, vanilia, untul topit, sarea si coniacul.

gogosi berlineze 02

Se adauga amestecul de lichide peste faina. Se framanta cam 10 minute pana cand aluatul devine neted si uniform.

gogosi berlineze 03

gogosi berlineze 06

Se lasa o ora la dospit.

gogosi berlineze 10

Dupa ce si-a dublat volumul se face un rulou din aluat si se modelelaza aprox. 25-30 de bile.

gogosi berlineze 12

Fiecare bila de aluat se aseaza pe o bucata de hartie de copt si se mai lasa inca 30-45 de minute la dospit.

gogosi berlineze 13

Se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar.

gogosi berlineze 24

Pofta buna! Si nu uita, daca iti plac retetele mele si doresti sa fii anuntata de indata ce adaug ceva pe site, aboneaza-te la newsletter-ul meu, in partea de jos a paginii. Nu e nevoie decat de numele tau si o adresa de email.

gogosi berlineze 28

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 
Tags:

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.