
Gogosi berlineze
Azi am venit de la serviciu cu o foarte mare pofta de gogosi. Si cum cele mai bune gogosi sunt cele facute in casa, m-am hotarat sa pregatesc niste gogosi berlineze, iar pe unele sa le umplu cu gem.
Nu sunt ele dietetice, dar… uneori nu putem rezista tentatiei.
Ingrediente
- 270 ml lapte
- 60 grame zahar
- 25 grame drojdie proaspata
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingura de coniac/whisky
- esenta de vanilie/rom
- sare – un varf de cutit
- 45 grame unt topit
- 500 grame faina
Preparare
Laptele cald se amesteca cu drojdia si cu zaharul. Se adauga galbenusurile, vanilia, untul topit, sarea si coniacul.
Se adauga amestecul de lichide peste faina. Se framanta cam 10 minute pana cand aluatul devine neted si uniform.
Se lasa o ora la dospit.
Dupa ce si-a dublat volumul se face un rulou din aluat si se modelelaza aprox. 25-30 de bile.
Fiecare bila de aluat se aseaza pe o bucata de hartie de copt si se mai lasa inca 30-45 de minute la dospit.
Se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna! Si nu uita, daca iti plac retetele mele si doresti sa fii anuntata de indata ce adaug ceva pe site, aboneaza-te la newsletter-ul meu, in partea de jos a paginii. Nu e nevoie decat de numele tau si o adresa de email.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018
One Comment