Glazura oglinda

Ingrediente glazura oglinda

  • 90 grame apa
  • 110 grame zahar
  • 75 de grame frisca lichida
  • 50 grame ciocolata alba de calitate (buna si ieftina )
  • 4 grame gelatina (2 foi)
  • Colorant (daca dorim o glazura colorata)

Preparare glazura oglinda

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.

Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.

mousse bavarez 037

Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.

Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.

Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.

mousse bavarez 043

Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.

Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).