Glazura oglinda
Ingrediente glazura oglinda
- 90 grame apa
- 110 grame zahar
- 75 de grame frisca lichida
- 50 grame ciocolata alba de calitate (buna si ieftina )
- 4 grame gelatina (2 foi)
- Colorant (daca dorim o glazura colorata)
Preparare glazura oglinda
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.
Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.
Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.
Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.
Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.
Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018