Ghiveci de legume cu pui
Un ghiveci de legume cu pui este foarte usor de preparat si fara indoiala este o mancare usoara si sanatoasa.
Fiind si usor de preparat, aceasta mancare este gatita in orice bucatarie din aceasta zona a lumii.
Noua ne place si va recomandam si voua!
Ingrediente
- 5-6 pulpe de pui
- 2 cepe
- 4 morcovi taiati rondele
- un ardei verde
- un ardei rosu
- un sfert de țelină
- două mâini de fasole galbenă
- 100 grame mazăre
- un dovlecel
- 200 grame ciuperci
- jumătate de kilogram de cartofi noi mici
- 3-4 roșii
- 5 linguri ulei
- piper boabe, foi de dafin, sare
- o legătură de pătrunjel
Preparare
Pulpele de pui se curăță și se spală bine, după care se prăjesc puțin în ulei încins.
Ceapa se toacă solzi mai mari și se pune la călit în ulei împreună cu foile de dafin și boabele de piper.
După 2-3 minute adăugăm morcovul, țelina și ardeiul gras și le călim aproximativ 5 minute.
Adăugăm fasolea galbenă, mazărea și ciupercile și le mai călim pe toate încă 5 minute.
Adăugăm cartofii întregi (dar să fie mici), iar după câteva minute dovlecelul tăiat cuburi mai mari.
Roșiile le tăiem în patru și le adăugăm în ghiveci.
După aproximativ 10 minute adăugăm două căni de apă caldă. Adăugăm sare, piper.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Deasupra legumelor așezăm pulpele de pui și punem cratița la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când legumele s-au înmuiat, după care setăm cuptorul pe funcția grill la 220 grade Celsius și mai ținem ghiveciul la cuptor încă aproximativ 10-15 minute, până când pulpele de pui capătă culoare aurie-brună.
Presărăm deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018