Fursecuri vieneze
Aceste fursecuri vieneze au o textura minunata, practic se topesc in gura, iar ciocolata catifelata adauga un plus de savoare. Sunt delicioase!
Pentru formarea fursecurilor este nevoie de un poș cu dui mare, în formă de stea. Eu folosesc un set format din și , pe care le am deja de ceva luni și care se comportă ca în prima zi. Puteți folosi aceste poșuri de plastic, de unică folosință sau un poș textil, de genul celui care este în .
Ingrediente
- 250 g unt 82% grasime (eu folosesc si va recomand sa nu luați ceva de slabă calitate, pentru că untul este un ingredient foarte important, dând un gust special)
- 85 g zahar pudra
- 225 g faina
- 75 g amidon
- un praf de sare
- 3 plicuri zahar vanilat sau extract de vanilie (așa cum am mai spus, în cel mai rău caz folosiți . NU FOLOSIȚI ZAHĂR VANILINAT.)
Preparare
In vasul mixerului amestecam untul usor moale cu zahar pudra, sare, amidon si zahar vanilat.
Mixam cateva secunde sa se omogenizeze, apoi adaugam faina si mai mixam cateva secunde pana se incorporeaza faina.
Pregatim un pos cu dui stea deschisa. Punem compozitia in el.
Preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu o plansa de silicon si formam fursecurile.
Punem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana se rumenesc usor.
Scoatem tava din cuptor, lasam fursecurile sa se raceasca.
Topim ciocolata pe baie de aburi si glasam fiecare fursec, avand grija sa scurgem excesul de ciocolata.
Le asezam pe un grilaj si le lasam pana cand se intareste ciocolata.
Deasupra putem presara nuca de cocos sau fulgi de migdale.
Se pot servi si pudrate cu zahar farin, vor fi la fel de gustoase si de fragede.
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018