Fursecuri vieneze

Fursecuri vieneze

image_print

Aceste fursecuri vieneze au o textura minunata, practic se topesc in gura, iar ciocolata catifelata adauga un plus de savoare. Sunt delicioase!

fursecuri vieneze 005

Pentru formarea fursecurilor este nevoie de un poș cu dui mare, în formă de stea. Eu folosesc un set format din  și , pe care le am deja de ceva luni și care se comportă ca în prima zi. Puteți folosi aceste poșuri de plastic, de unică folosință sau un poș textil, de genul celui care este în .

fursecuri vieneze 026

Ingrediente

  • 250 g unt 82% grasime (eu folosesc si va recomand sa nu luați ceva de slabă calitate, pentru că untul este un ingredient foarte important, dând un gust special)
  • 85 g zahar pudra
  • 225 g faina
  • 75 g amidon
  • un praf de sare
  • 3 plicuri zahar vanilat sau extract de vanilie (așa cum am mai spus, în cel mai rău caz folosiți . NU FOLOSIȚI ZAHĂR VANILINAT.)

Preparare

In vasul mixerului amestecam untul usor moale cu zahar pudra, sare, amidon si zahar vanilat.

fursecuri vieneze 029

Mixam cateva secunde sa se omogenizeze, apoi adaugam faina si mai mixam cateva secunde pana se  incorporeaza faina.

fursecuri vieneze 049

fursecuri vieneze 002

Pregatim un pos cu dui stea deschisa. Punem compozitia in el.

fursecuri vieneze 000

Preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius.

Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu o plansa de silicon si  formam fursecurile.

fursecuri vieneze 018

Punem tava la cuptor  pentru aproximativ 25 de minute, pana se rumenesc usor.

fursecuri vieneze 030

Scoatem tava din cuptor, lasam fursecurile sa se raceasca.

fursecuri vieneze 004

Topim ciocolata  pe baie de aburi si glasam fiecare fursec, avand grija sa scurgem excesul de ciocolata.

fursecuri vieneze 006

fursecuri vieneze 011

 

Le asezam pe un grilaj si le lasam pana cand se intareste ciocolata.

fursecuri vieneze 023Deasupra putem presara nuca de cocos sau fulgi de migdale.

fursecuri vieneze 037Se pot servi si pudrate cu zahar farin, vor fi la fel de gustoase si de  fragede.

 

fursecuri vieneze 024

fursecuri vieneze 036Poftă bună!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

fursecuri vieneze 040

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.