Flan de cafe - o alta prajitura imposibila

Flan de cafe – o alta prajitura imposibila

image_print

Pentru ca ni s-a parut delicios chocoflan-ul pe care l-am facut acum ceva vreme, m-am hotarat sa incerc azi un flan de cafea, tot de inspiratie mexicana. Ca si la chocoflan, straturile s-au inversat singure in tava, in timpul coacerii.

caffeeflan 46

Ingrediente blat

Pentru preparare avem nevoie de un vas rotund, preferabil un vas de guguluf, ca .

  • 125 grame ciocolata neagra (70-75%) – de genul
  • 80 grame unt
  • 3 oua
  • 125 grame zahar
  • 80 grame faina
  • o lingura cacao neagra
  • 2 linguri ness

Ingrediente caramel

  • 220 grame zahar
  • 60 ml apa
  • coaja de la o portocala, taiata fasii

Ingrediente flan de cafea

  • 340 grame lapte condensat (eu am folosit )
  • 225 grame branza Philadelphia
  • 4 oua
  • 220 grame zahar
  • o lingura de ness
  • un sfert de lingurita de scortisoara

caffeeflan 55

Preparare

Etapa 1

Mai intai pregatim vasul (, sau o alta forma rotunda), pe care il ungem bine cu unt.

caffeeflan 01

Intr-o cratita punem pe foc mediu zaharul cu apa si coaja de portocala.

caffeeflan 04

Dupa 8 minute scoatem coaja de portocala si continuam sa fierbem caramelul pana cand devine auriu, usor brun.

caffeeflan 08

Caramelul astfel obtinut se toarna in forma de guguluf si se lasa deoparte pana pregatim blatul.

caffeeflan 09

Etapa 2 – pregatirea blatului

Intr-o craticioara punem la topit untul si ciocolata rupta bucati. Tinem vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata.

caffeeflan 03

Separat, batem ouale cu zaharul si adaugam faina amestecata anterior intr-un alt vas cu cacao si cafea (o lingura de cacao, doua de cafea solubila).

caffeeflan 05

 

caffeeflan 07

Omogenizam bine si punem compozitia peste ciocolata topita.

caffeeflan 11

 

Compozitia astfel rezultata se pune peste caramel, in forma de guguluf.

caffeeflan 20

Etapa 3 – pregatirea flanului

Intr-un vas punem crema de branza Philadelphia si zaharul. Adaugam ouale, cafeaua si scortisoara si omogenizam bine.

caffeeflan 21

La final adaugam si laptele condensat, amestecand incet, pentru a nu stropi.

caffeeflan 24

Turnam flanul peste blat.

caffeeflan 26

Acoperim forma cu o folie de aluminiu si o asezam intr-o alta tava in care punem apa fiarta cativa centimetri.

caffeeflan 28

Se lasa la copt la 180 de grade, aproximativ 120 minute. Straturile se inverseaza!!

caffeeflan 32

Se scoate din cuptor si se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi o punem la frigider pentru aproximativ 3-4 ore.

Pentru a scoate prajitura din forma, punem deasupra un platou si rasturnam forma cu o miscare rapida.

caffeeflan 62

Succes si pofta buna!

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.