Idei de pranz: Ficatei de pui in sos de vin alb si cartofi dauphinoise
Cartofi dauphinoise si ficatei de pui in sos de vin alb, cu ceapa si usturoi (usor de preparat, numai buni de savurat)
Se trag ficateii la tigaie impreuna cu o ceapa taiata solzisori. Cand sunt aproape gata se adauga cativa catei de usturoi si 100 ml vin alb. Se mai lasa pe foc acoperiti cam 5 min. Dupa ce se opreste focul se pune sare si piper.
Cartofi dauphinoise (sursa GoodFood)
Ingrediente
500ml de smântână pentru gătit
500ml de lapte
3 căţei de usturoi
8 cartofi mari pentru copt
100g de brânză Gruyère (opţional) – eu am folosit cascaval si branza telemea de vaca :-p
Preparare
Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântâna, laptele şi usturoiul într-o cratiţă şi se aduc la punctul de fierbere. Se taie cartofii în felii subţiri de aproximativ 3-4mm, se adaugă în cratiţă şi se fierb trei minute, până se înmoaie uşor. Se amestecă uşor ca să se separe feliile şi să nu se lipească de fundul cratiţei.
Se scot cartofii cu o spumieră şi se pun într-un vas termorezistent. Eu am alternat straturile, punand un rand de felii de cartofi, unul de branza si smantana si tot asa pana am terminat compozitia. Se toarnă deasupra restul din amestecul de smântână (dar se aruncă usturoiul) cât să pătrundă printre cartofi şi doar să atingă suprafaţa. Se presară restul de brânza, apoi se dă la cuptor 30 de minute, până ce cartofii devin moi în interior şi rumeni la suprafaţă – se creşte temperatura cuptorului timp de cinci minute, dacă suprafaţa nu s-a rumenit.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018