Idei de pranz: Ficatei de pui in sos de vin alb si cartofi dauphinoise

Idei de pranz: Ficatei de pui in sos de vin alb si cartofi dauphinoise

image_print

Cartofi dauphinoise si ficatei de pui in sos de vin alb, cu ceapa si usturoi (usor de preparat, numai buni de savurat)

image 273

Se trag ficateii la tigaie impreuna cu o ceapa taiata solzisori. Cand sunt aproape gata se adauga cativa catei de usturoi si 100 ml vin alb. Se mai lasa pe foc acoperiti cam 5 min. Dupa ce se opreste focul se pune sare si piper.

 

Cartofi dauphinoise (sursa GoodFood)

image 278

Ingrediente

500ml de smântână pentru gătit

500ml de lapte
3 căţei de usturoi
8 cartofi mari pentru copt
100g de brânză Gruyère (opţional) – eu am folosit cascaval si branza telemea de vaca :-p

Preparare

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântâna, laptele şi usturoiul într-o cratiţă şi se aduc la punctul de fierbere. Se taie cartofii în felii subţiri de aproximativ 3-4mm, se adaugă în cratiţă şi se fierb trei minute, până se înmoaie uşor. Se amestecă uşor ca să se separe feliile şi să nu se lipească de fundul cratiţei.

image 279

Se scot cartofii cu o spumieră şi se pun într-un vas termorezistent. Eu am alternat straturile, punand un rand de felii de cartofi, unul de branza si smantana si tot asa pana am terminat compozitia. Se toarnă deasupra restul din amestecul de smântână (dar se aruncă usturoiul) cât să pătrundă printre cartofi şi doar să atingă suprafaţa. Se presară  restul de brânza, apoi se dă la cuptor 30 de minute, până ce cartofii devin moi în interior şi rumeni la suprafaţă – se creşte temperatura cuptorului timp de cinci minute, dacă suprafaţa nu s-a rumenit.

image 274

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.