Ferma animalelor – tort cu mousse de visine
Pentru Laura, o fetita de 2 anisori foarte incantata de animalute, am preparat un tort cu mousse de visine, pe care, la cererea mamicii, l-am decorat cu o mica ferma. Este prima mea incercare de a face decoratiuni de pasta de zahar, dar faptul ca dupa ce a servit din tort Laura a vrut sa fie puse animalele la loc ma face sa cred ca a fost o incercare reusita.
Iata reteta pentru un tort cu diametrul de 22-23 cm
Blat de vanilie:
Ingrediente
- 4 oua
- 1 cana de zahar (cana de 250 ml)
- 5 linguri apa
- 3 linguri ulei
- 1 cana de faina (cana de 250 ml )
Modul de preparare acelasi ca la blatul de tort cu cacao preparat aici.
Sirop:
Ingrediente
- 250-300 ml apa
- zahar dupa gust (eu am pus cam 100 grame)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri visinata
Preparare
Se pun la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot, oprim focul si adaugam zaharul vanilat si visinata. Lasam sa se raceasca.
Mousse de visine
Ingrediente mousse de visine
- 200 grame visine
- 100 grame zahar
- 350 grame smanatana 12% grasime (eu am folosit )
- 350 grame frisca batuta (batuta cu 2-3 linguri de zahar pudra]
- 25 grame gelatina
- zahar vanilat bourbon
- 60 grame zahar pudra
Preparare mousse de visine
Intr-o cratita, punem visinele si zaharul la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand visinele au inceput sa se inmoaie, oprim focul, le pasam cu blenderul, dupa care punem din nou pe foc, piureul obtinut.Continuam sa-l fierbem pana cand spuma de deasupra incepe de dispara. Oprim focul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa se raceasca.
Cat timp se raceste piureul de visine, punem gelatina la hidratat cu aprox. 200 ml apa rece pentru aproximativ 10 minute.
Frisca o batem cu zaharul pudra, adaugam smantana de 12% si omogenizam.
Topim gelatina pe baie de aburi si o incorporam in piureul de visine, apoi punem piureul in frisca amestecata cu iaurt. Omogenizam bine.
Asamblare
Blatul de tort il taiem in 3 foi.
Asezam prima foaie de blat pe suportul unei forme cu pereti detasabili.
O insiropam, punem un strat de mousse de visine si cateva visine de la un compot si dam la congelator pentru cateva minute, cat sa se intareasca usor mousse-ul. Punem a doua foaie de blat, insiropam, punem din nou mouuse si dam iarasi la congelator cateva minute. La final, punem ultima foaie si o insiropam. Avand in vedere ca va fi decorat cu pasta de zahar, nu ungem aceasta foaie cu crema. Punem tortul la frigider aproximativ 1-2 ore.
Scoatem cu grija inelul de tort, si decoram.
Pentru decor eu am folosit aproximativ 800 grame de pasta de zahar.
Inainte de a imbraca tortul cu pasta de zahar am uns cu un strat subtire de unt frecat cu zahar pudra.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina.
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018