Ferma animalelor - tort cu mousse de visine

Ferma animalelor – tort cu mousse de visine

image_print

Pentru Laura, o fetita de 2 anisori foarte incantata de animalute, am preparat un tort cu mousse de visine, pe care, la cererea mamicii, l-am decorat cu o mica ferma. tort mousse de visine 088Este prima mea incercare de a face decoratiuni de pasta de zahar, dar faptul ca dupa ce a servit din tort Laura a vrut sa fie puse animalele la loc ma face sa cred ca a fost o incercare reusita.
tort mousse de visine 065Iata reteta pentru un tort cu diametrul de 22-23 cm

Blat de vanilie:

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar (cana de 250 ml)
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana de faina (cana de 250 ml )

 

Modul de preparare acelasi ca la blatul de tort cu cacao preparat aici.

Sirop:

Ingrediente

  • 250-300 ml apa
  • zahar dupa gust (eu am pus cam 100 grame)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri visinata

Preparare

Se pun la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot, oprim focul si adaugam zaharul vanilat si visinata. Lasam sa se raceasca.

Mousse de visine

Ingrediente mousse de visine

  • 200 grame visine
  • 100 grame zahar
  • 350 grame smanatana 12% grasime (eu am folosit )
  • 350 grame frisca batuta (batuta cu 2-3 linguri de zahar pudra]
  • 25 grame gelatina
  • zahar vanilat bourbon
  • 60 grame zahar pudra

Preparare mousse de visine

Intr-o cratita, punem visinele si zaharul la foc mic, amestecand din cand in cand. tort mousse de visine 002Cand visinele au inceput sa se inmoaie,  oprim focul, le pasam cu blenderul, dupa care punem din nou pe foc, piureul obtinut.tort mousse de visine 003Continuam sa-l fierbem pana cand spuma de deasupra incepe de dispara. Oprim focul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa se raceasca.

Cat timp se raceste piureul de visine, punem gelatina la hidratat cu aprox. 200 ml apa rece pentru aproximativ 10 minute.tort mousse de visine 004

Frisca o batem cu zaharul pudra, adaugam smantana de 12% si omogenizam.tort mousse de visine 002

tort mousse de visine 005 Topim gelatina pe baie de aburi si o incorporam in piureul de visine, apoi punem piureul in frisca amestecata cu iaurt. tort mousse de visine 006Omogenizam bine.tort mousse de visine 007

Asamblare

Blatul de tort il taiem in 3 foi.

Asezam prima foaie de blat pe suportul unei forme cu pereti detasabili.tort mousse de visine 008

O insiropam, punem un strat de mousse de visine si cateva visine de la un compot si dam la congelator pentru cateva minute, cat sa se intareasca usor mousse-ul. tort mousse de visine 009Punem a doua foaie de blat, insiropam, punem din nou mouuse si dam iarasi la congelator cateva minute.tort mousse de visine 010 La final, punem ultima foaie si o insiropam. Avand in vedere ca va fi decorat cu pasta de zahar, nu ungem aceasta foaie cu crema. Punem tortul la frigider aproximativ 1-2 ore.

Scoatem cu grija inelul de tort, si decoram.tort mousse de visine 017

Pentru decor eu am folosit aproximativ 800 grame de pasta de zahar.tort mousse de visine 019

tort mousse de visine 020

Inainte de a imbraca tortul cu pasta de zahar am uns cu un strat subtire de unt frecat cu zahar pudra.tort mousse de visine 024

tort mousse de visine 012

tort mousse de visine 030

Pofta buna!

12122910_895239657180688_1242422802589611982_n

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

tort mousse de visine 087

[/remember]tort mousse de visine 085

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina.

tort mousse de visine 086Iti multumesc!

[/photo]

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.