Ecleruri cu crema de capsuni si glazura de ciocolata alba

Ecleruri cu crema de capsuni si glazura de ciocolata alba

image_print

O reteta de casa de ecleruri cu crema de capsuni si glazura de ciocolata alba va bucura toata familia.

ecleruri 016

Desi muncim un pic mai mult decat am munci sa ne deplasam pana la cofetarie, vom avea satisfactia ca folosim doar ingredientele alese de noi si ca servim familia cu un delicios desert preparat de mainile noastre.

ecleruri 010

Ingrediente pentru aluatul de choux

  • 65 g faina,
  • 1/2 lingurita de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 60 g unt taiat bucatele – (82% grăsime, eu folosesc ),
  • 120 ml apa,
  • 2 oua mari usor batute

 

Preparare aluat de choux

Preincalzim cuptorul la 200 grade si punem hartie de copt in tava in care urmeaza sa coacem cojile de ecler.
Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu zaharul si sarea.
Intr-o cratita, punem untul si apa la foc mediu si aducem la punctul de fierbere. Dam jos de pe foc si adaugam toata faina o data, amestecand rapid cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza toata faina.
ecleruri 007
Punem din nou cratita pe foc si amestecam pana cand aluatul de desprinde de marginea vasului (aprox. 1-2 minute).
ecleruri 008
Mutam aluatul in vasul mixerului si batem la viteza mica aprovimativ 1 minut.
Cand aluatul este caldut adaugam ouale usor batute.
ecleruri 001
Continuam sa mixam cand avem un aluat dens care curge in falduri.
ecleruri 005
Pregatim un pos cu varf deschis rotund (eu am folosit ) si turnam aluatul in tava la dimensiunea dorita (10-12 cm lungime).
ecleruri 003
Lasam cam 5 cm distanta intre ele.
ecleruri 004
Punem tava la cuptor la 200 grade timp de 15 minute, apoi reducem temperatura la 180 grade si continuam sa coacem inca 25-30 minute.
Cand s-au copt, oprim cuptorul si le mai lasam aproximativ 5-10 minute cu usa intredeschisa.
ecleruri 002

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca pana cand pregatim crema.

ecleruri 006

Ingrediente crema patiserie cu capsuni si frisca

  • 150 ml lapte,
  • vanilie,
  • 2 galbenusuri,
  • 50 g zahar,
  • 10 g faina,
  • 10 g amidon de porumb (Gustin),
  • 200 ml frisca lichida, (foarte buna )
  • 150 g capsuni,
  • 2 foi de gelatina.

Preparare

Capsunile le taiem bucati mai mici si le blenduim.

ecleruri 011

Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul faina, amidonul ,vanilia si laptele si piureul de capsuni.

Punem la foc mic, avand grija sa amestecam in continuu, pana cand crema se ingroasa. O lasam la racit.

Daca doriti o culoare mai intensa, puteti adauga cateva picaturi de colorant gel roz Wilton.

ecleruri 001

Foile de gelatina le punem cu apa rece intr-un castron.

Intr-un bol, mixam frisca impreuna cu 2 linguri de zahar pudra pana devina tare. Stoarcem gelatina si o punem la topit pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde.

Luam cateva linguri din crema fiarta si amestecam cu gelatina.

Peste crema fiarta adaugam gelatina (cea pe care am amestecat-o cu putina crema) , omogenizam bine, apoi adaugam frisca batuta.

Punem crema intr-un pos si umplem eclerele.

ecleruri 015

Decorare

ecleruri 007

Glazura de ciocolata : Topim ciocolata de baie de aburi si punem deasupra eclerelor.

ecleruri 002

ecleruri 003

Lasam cateva ore la rece apoi servim cu mare pofta!

ecleruri 009

Delicioase!

ecleruri 013

 

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.