Ecleruri cu crema de capsuni si glazura de ciocolata alba
O reteta de casa de ecleruri cu crema de capsuni si glazura de ciocolata alba va bucura toata familia.
Desi muncim un pic mai mult decat am munci sa ne deplasam pana la cofetarie, vom avea satisfactia ca folosim doar ingredientele alese de noi si ca servim familia cu un delicios desert preparat de mainile noastre.
Ingrediente pentru aluatul de choux
- 65 g faina,
- 1/2 lingurita de zahar,
- 1/2 lingurita sare,
- 60 g unt taiat bucatele – (82% grăsime, eu folosesc ),
- 120 ml apa,
- 2 oua mari usor batute
Preparare aluat de choux
Ingrediente crema patiserie cu capsuni si frisca
- 150 ml lapte,
- vanilie,
- 2 galbenusuri,
- 50 g zahar,
- 10 g faina,
- 10 g amidon de porumb (Gustin),
- 200 ml frisca lichida, (foarte buna )
- 150 g capsuni,
- 2 foi de gelatina.
Preparare
Capsunile le taiem bucati mai mici si le blenduim.
Intr-o cratita amestecam ouale, zaharul faina, amidonul ,vanilia si laptele si piureul de capsuni.
Punem la foc mic, avand grija sa amestecam in continuu, pana cand crema se ingroasa. O lasam la racit.
Daca doriti o culoare mai intensa, puteti adauga cateva picaturi de colorant gel roz Wilton.
Foile de gelatina le punem cu apa rece intr-un castron.
Intr-un bol, mixam frisca impreuna cu 2 linguri de zahar pudra pana devina tare. Stoarcem gelatina si o punem la topit pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde.
Luam cateva linguri din crema fiarta si amestecam cu gelatina.
Peste crema fiarta adaugam gelatina (cea pe care am amestecat-o cu putina crema) , omogenizam bine, apoi adaugam frisca batuta.
Punem crema intr-un pos si umplem eclerele.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018