Dintii negresei, prajitura copilariei noastre

Dintii negresei, prajitura copilariei noastre

image_print

Prajitura Dintii negresei!

-Blat: 250 g unt 80% grasime se freaca cu o cana de zahar. Se adauga pe rand 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga alternativ o cana de lapte si 300 g faina amestecata cu 1 plic praf de copt si 50 g cacao. Se pune in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 min (proba scobitorii).

 

Cat sta la cuptor pregatim bezeaua din 6 albusuri se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar treptat si zeama de la o lamaie. Se freca bine cu mixerul pana avem o bezea foarte tare. Ca arome am pus un pic de esenta de rom. Cand blatul este copt , il scoatem si il ungem cu gem de prune sau caise in strat foarte subtire. Peste adaugam bezeaua si nivelam bine. O dam din nou la cuptor pentru inca 7-8 minute. O lasam sa ser acoreasca 10 min apoi taiem cu cutitul inmuiat in apa rece. Dupa fiecare rand taiat , spalam cutitul ca sa taiem bezeaua perfect .

Pofta Mare!!!!

Later edit: facand un inventar al denumirilor sub care este cunoscuta, am gasit „dintii negresei”, „zi si noapte”, „dinte de negru”, „negresa”, „dinte negru”, „negrii in camasi albe”. Voi sub ce denumire ati cunoscut-o in copilarie?

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.