Cupcakes cu crema de visine si mousse de ciocolata alba
Ingrediente pentru cupcakes
- 300 g faina,
- 225 g unt,
- 300 g zahar,
- 4 oua,
- 150 ml iaurt,
- 2 lingurite praf de copt,
- un praf de sare,
- vanilie, coaja si zeama de la o lamaie
Preparare cupcakes
Faina se amesteca cu sarea si praful de copt. Untul se freaca cu zahar, se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi sucul si coaja de lamaie, vanilia, iaurtul iar la final, treptat, faina amestecata cu praf de copt. Se coc in forme circa 30 de min la 180 de grade. Se lasa sa se raceasca.
Ingrediente pentru crema
- 400 g visine/mure/alte fructe de padure (proaspete/congelate),
- 200 g zahar,
- esenta de rom.
Preparare crema
Se fierb murele impreuna cu zaharul pana se leaga ca o dulceata, iar la final se adauga esenta de rom.
Preparare mousse de ciocolata alba
200 g ciocolata alba se rupe bucati si se pune pe foc cu 200 ml smantana lichida pt frisca (La Dorna) am folosit eu , si se tine pana se topeste ciocolata, amestecand mereu (mare grija sa nu ajunga la temperatura de fierbere!). Se pune la congelator intr-un vas acoperit cam 2-3 ore sa se ingroase. Separat se freaca o cutie de branza Philadelphia cu 2 linguri de zahar pudra . Cand ciocolata de la congelator s-a racit, o adaugam treptat peste branza, mixand bine pana se incorporeaza toata ciocolata, Se adauga vanilie, sau vanilie, ce aroma preferati!
Asamblare
Cu o lingurita scobim fiecare cupcake, umplem cu crema de mure si decoram cu mousse de ciocolata.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018