Cupcakes cu ciocolata
Aceste cupcakes cu ciocolata le-am decorat cu o crema swiss meringue buttercream. Rezultatul este delicios.
Ingrediente
- 55 grame ciocolata 55%-60% cacao (puteti folosi aceasta ciocolata)
- 15 grame cacao
- 60 ml apa fierbinte
- 2 oua mari
- 100 grame zahar
- 85 grame unt moale
- 1 lingura extract de vanilie
- 115 ml lapte batut
- 100 grame faina
- 3,5 grame praf de copt
- Un praf de sare
Preparare
In vasul mixerului, amestecam ouale cu zaharul si le punem la bain-marie (apa sa nu atinga vasul mixerului).Amestecam in continuu pana cand zaharul este complet dizolvat.Dam jos de pe foc, iar cand compozitia este calda (nu fierbinte) incepem sa mixam la viteza medie-mare pana cand avem o crema spumoasa (aproximativ 5 minute).
Separat, in alt vas, amestecam faina, sarea, praful de copt si le cernem.
In alt bol, punem apa fierbinte si adaugam cacaua si vanilia si omogenizam foarte bine, apoi punem ciocolata topita si untul moale. Omogenizam totul foarte bine.
Tot acest amestec il turnam peste ouale mixate cu zahar, la viteza mare (cam 30 de secunde).
Adaugam alternativ faina si laptele batut. Intotdeauna incepem cu faina si terminam cu faina.
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius si pregatim tava cu support de briose. Putem folosi forme de silicon (nu e nevoie sa le ungeti) sau chese pentru briose.
In fiecare forma punem compozitie cam ¾ din inaltimea formei.Punem tava la cuptor si le coacem aproximativ 20-25 minute.
Crema swiss meringue buttercream este cea descrisa aici.
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018