Cupcakes cu afine
Va propun o reteta de cupcakes cu afine si decorate cu buttercream de ciocolata alba si dulceata de fructe de padure.
Briose:
Ingrediente briose
- 150 grame faina
- 115 grame unt 80-82% grasime (va recomand )
- 150 grame zahar
- 2 oua
- 75 ml iaurt cremos
- 1 lingurita praf de copt
- ¼ lingurita de sare
- 125 grame afine proaspete /congelate bine scurse.
- Coaja si zeama de la o jumatate de lamaie (sau una intreaga daca doriti gust mai intens de lamaie)
Preparare
Preincalzim cuptorul la1 80 de grade si pregatim tava de briose in care punem hartiutele, sau putem folosi doar forme de silicon (nu se ung!) pe care le asezam intr-o tava.
Intr-un bol, amestecam faina cernuta cu sarea si praful de copt.
In vasul mixerului, punem untul aflat la temperatura camerei si-l mixam putin sa devina cremos.
Adaugam zaharul treptat si continuam sa mixam aproximativ 10 minute.
Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja si zeama de lamaie. Nu va speriati, va parea ca si cum compozitia s-a taiat! Isi va reveni cand adaugam faina.Dupa ce am incorporat lamaia, adaugam iaurtul si faina alternativ, apoi afinele.
Omogenizam usor si punem compozitia in forme,cam ¾ din inaltimea formei.
Punem tava la cuptor aproximativ 30 de minute.
Cand sunt gata le scoatem din forma, si le lasam sa se raceasca. Le putem servi simple, pudrate cu zahar, sau cu frosting-ul urmator.
Buttercream de ciocolata alba si dulceata de fructe de padure
Ingrediente frosting
- 225 grame unt 80-82% grasime
- 325 grame zahar pudra
- 200 ml smantana lichida
- 200 grame ciocolata alba
- 4-5 lingurite dulceata de fructe de padure.
Preparare
In vasul mixerului, mixam untul spuma apoi adaugam zaharul pudra cate putin. Continuam sa mixam pana obtinem o crema alba si spumoasa.
Intr-o craticioara punem smantana lichida si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. O lasam 2-3 minute, apoi omogenizam bine.
O lasam sa se raceasca (nu la frigider!), apoi o adaugam treptat in crema de unt, dupa ce am adaugat cateva lingurite de dulceata de fructe de padure.
Mixam la viteza mica pana se incorporeaza ciocolata, apoi la viteza mare 3-4 minute.
Punem crema intr-un pos cu dui mare stea deschisa si ornam briosele. Le pastram la frigider.
Pofta buna !
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018