Cupcakes (briose) cu frosting de mascarpone si frisca
Briosele sunt foarte apreciate la noi in familie, indeosebi datorita aspectului deosebit pe care il au, dar si pentru ca permit diferite combinatii de gusturi, care incanta chiar si papilele cele mai pretentioase.
Zilele trecute am incercat un frosting de mascarpone si frisca, cu un gust grozav si o textura foarte fina.
Compozitia si reteta de briose o puteti gasi la aceasta reteta de briose cu mure si frosting de branza.
Briosele le-am decupat si le-am umplut cu jeleu de visine, facut dupa reteta de mai sus (atentie, cantitatile din reteta de briose cu mure sunt pentru 24 de bucati).
Pentru decuparea brioselor va recomand acest decupator care este foarte ieftin si de mare ajutor.Iata acum reteta de frosting cu mascarpone si frisca.
Ingrediente
- 300 grame smantana fermentata 30% sau frisca lichida ()
- 250 grame mascarpone (eu am folosit de la Lidl)
- 100 grame zahar pudra vanilat + 3 linguri pentru frisca (inca o data, atentie sa folositi zahar vanilat ca , nu vanilinat)
- Colorant (optional)
Preparare
In vasul mixerului, batem frisca cu 3 linguri de zahar pudra pana la punctul la care este aproape gata.
In alt vas, mixam mascarponele cu 100 grame de zahar pudra, cat sa se omogenizeze, apoi il adaugam peste frisca batuta, colorantul si mixam pana devine o crema spumoasa, care nu curge.
Punem crema intr-un pos cu dui stea deschisa si decoram brioasele. Le punem la frigider si le scoatem cu cateva minute inainte de servire.
Pentru un efect bicolor, am colorat o parte din crema cu colorant roz, am pus-o in pos, am presat-o bine pentru a se lipi de peretii posului, dupa care am pus restul de crema necolorata.
Pofta buna !
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018