Croissants de casa – o provocare!
Croissants de casa
( cu mentiunea ca am urmarit mai multe retete de pe youtube, in mare procedeul este cam acelasi, dar cantitatile difera). Eu postez exact cantitatile folosite de mine.
Pentru aluat: 500 g faina, 12 g sare, 50 g zahar, 70 g unt , 12 g drojdie uscata , 250 ml apa.
Se pun toate in vasul de mixer si se amesteca cu paletele de framantat, sau daca nu cu mana pana se aduna aluatul. Se pune coca pe blatul de lucru si se mai framanta putin pana i se da o forma rotunda. Se pune intr-un vas pe fundul caruia se presara faina si se lasa acoperit cu folie alimentara la frigider ( eu am lasat cam 6 ore, dar se prefera sa stea peste noapte). Se pregateste untul pt aluat, respectiv 250 g se pune pe o hartie de copt, se acopera cu o alta hartie si se preseaza cu sucitorul pana ajunge la forma unui patrat cu grosimea cam de 5 mm. Se da la frigider sa se intareasca untul.
A 2-a zi sau dupa minim cateva ore, se scoate aluatul si se intinde intr-o forma dreptunghiulara , peste se pune untul scos din hartie. In continuare se procedeaza asa cum se vede in filmuletul postat ( ma refer la modul de impachetare al aluatului).
Se intinde de 3 ori cu pauzele de stat la frigider de cate 30 min.
Sursa – in care este descris si modul de impachetare:
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018