Croissants de casa – o provocare!

image_print

Croissants de casa

( cu mentiunea ca am urmarit mai multe retete de pe youtube, in mare procedeul este cam acelasi, dar cantitatile difera). Eu postez exact cantitatile folosite de mine.

Pentru aluat: 500 g faina, 12 g sare, 50 g zahar, 70 g unt , 12 g drojdie uscata , 250 ml apa.

Se pun toate in vasul de mixer si se amesteca cu paletele de framantat, sau daca nu cu mana pana se aduna aluatul. Se pune coca pe blatul de lucru si se mai framanta putin pana i se da o forma rotunda. Se pune intr-un vas pe fundul caruia se presara faina si se lasa acoperit cu folie alimentara la frigider ( eu am lasat cam 6 ore, dar se prefera sa stea peste noapte). Se pregateste untul pt aluat, respectiv 250 g se pune pe o hartie de copt, se acopera cu o alta hartie si se preseaza cu sucitorul pana ajunge la forma unui patrat cu grosimea cam de 5 mm. Se da la frigider sa se intareasca untul.

A 2-a zi sau dupa minim cateva ore, se scoate aluatul si se intinde intr-o forma dreptunghiulara , peste se pune untul scos din hartie. In continuare se procedeaza asa cum se vede in filmuletul postat ( ma refer la modul de impachetare al aluatului).

Se intinde de 3 ori cu pauzele de stat la frigider de cate 30 min.

Sursa – in care este descris si modul de impachetare:

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.