Crinkles cu lamaie
Crinkles cu lamaie
sursa: www.cuisine.journaldesfemmes.com
Aceste fursecuri le-am incercat pentru Craciun. Insa, fiind o perioada foarte aglomerata, nu am gasit timpul sa o public. Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata!
Imi plac foarte mult prajiturile cu lamaie sub orice forma ar fi ele. Aceste prajiturele au o textura unica. Un interior pufos si crusta usor crocanta, intr-un cuvant…..sunt perfecte ! Au fost atat de apreciate, incat o portie a disparut imediat si a trebuit sa mai fac inca una.
Se prepara usor, rapid iar rezultatul este excelent ! Incercati-le si va veti convinge! Iata asadar reteta de crinkles cu lamaie :
Ingrediente
- 100 grame unt (un garanteaza reusita)
- 1 ou
- Coaja si zeama de la o lamaie
- 120 grame zahar tos
- 300 grame faina in care adaugam 5 grame praf de copt (aproximativ o lingurita)
- Extra : zahar tos si zahar pudra pentru modelarea fursecurilor
Preparare
Intr-un vas, mixam untul moale si oul.
Adaugam coaja si zeama de lamaie, zaharul si faina amestecata cu praful de copt.
Omogenizam compozitia, apoi acoperim vasul cu folie alimentara si-l punem la frigider pentru 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetam tava cu hartie de copt si incepem sa modelam bilele.
Fiecare bila de aluat o trecem prin zahar tos, apoi prin zahar pudra si le asezam in tava.
Se coc aproximativ 15 minute.Dupa ce s-au copt, le lasam 1-2 minute in tava, apoi pe transferam pe un platou.
Dupa racirea completa, se pastreaza (daca rezista ! 🙂 ), intr-o cutie metalica.
Pofta buna !
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018