Cremă de zahăr ars
Pentru astazi, un desert foarte gustos: crema de zahar ars.
Ingrediente pentru caramel
- 8 linguri de zahăr
- 4 linguri de apă
Preparare caramel
Zaharul si apa se pun pe foc sa se caramelizeze.
Cand zaharul a capatat o culoare aurie-bruna, oprim focul si distribuim uniform pe peretii formei.
Lasam deoparte sa se intareasca caramelul.
Ingrediente
- 10 oua
- 1 litru de lapte
- 10 linguri de zahar
- 1 ½ lingura de amidon
- 2 plicuri zahar vanilat bourbon sau o pastaie de vanilie
Preparare
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Laptele se fierbe dupa care se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas incapator, batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza mare cateva minute.
Adaugam amidonul, vanilia si laptele la temperatura camerei.
Omogenizam bine amestecul, apoi il turnam printr-o sita in cratita cu zaharul caramelizat.
Acoperim cu un capac sau cu folie de aluminiu, asezam cratita intr-o alta cratita mai mare, in care am pus apa clocotita.
Punem la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.
Facem testul scobitorii pentru a ne asigura ca este gata.
Dupa ce s-a copt, scoatem cratita din cuptor si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Desprindem marginile usor cu un cutit, acoperim cratita cu un platou un pic adanc (se va lasa sirop), si cu o miscare rapida intoarcem cratita.
Ridicam usor cratita, apoi punem crema de zahar ars la frigider.
Se serveste cand s-a racit foarte bine, cu frisca sau inghetata.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018