Crema ciocolata
Ingrediente crema de ciocolata
- 3 galbenusuri si 2 oua intregi
- 250 grame zahar
- 200 ml lapte
- O lingura de faina sau amidon
- 200 grame unt
- 50 grame cacao
- Esenta de rom
Preparare crema de ciocolata
Intr-o cratita punem ouale intregi si galbenusurile, un praf de sare si zaharul.
Batem cu mixerul pana avem o crema spumoasa.
Intre timp punem pe foc o cratita cu apa, umpluta pe sfert.
Peste ouale batute adaugam faina sau amidonul, laptele si omogenizam.
Punem cratita deasupra celei cu apa si fierbem la bain marie amestecand incontinuu.
Aici va trebui sa aveti ceva rabdare pentru ca va dura ceva pana compozitia se va lega. (aproximativ 25-30 de minute).
Crema nu se va ingrosa foarte tare, va fi ca o smantana care curge.
O dam jos de pe foc si o lasam la racit.
Pana cand crema se raceste, frecam untul aflat la temperatura camerei cu 50 grame de cacao cernuta.
Cand crema s-a racit, incepem sa o adaugam in crema de unt, lingura cu lingura, pana cand o incorporam pe toata.
La final adaugam esenta de rom si, dupa caz, nuci caramelizate.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018