Cozonac Rosenkranz !!! L-am rupt cald de nerabdare!

Cozonac Rosenkranz

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Cozonac RosenKranz”]

 

Pentru o bucata cozonac

Maia: 25 drojdie, 3 lingurite de zahar, 3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Se amesteca toate si se acopera. Lasam 15 min la crescut.

Aluatul:
500 g faina
1/2 lingurita de sare
150 ml lapte caldut
100 g zahar
125 g unt topit caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie si portocala.

Intr-un vas cernem faina, adaugam, zaharul, sarea, ouale batute un pic, laptele, maiaua, coaja de lamaie si portocala si untul topit. Framantam aluatul, il batem pana se roaga de noi sa nu mai dam 😉 .  La framantat folosim cam 3-4 linguri de ulei. Acoperim vasul si lasam la crescut o ora.
In acest timp caramelizam 10-12 linguri de zahar si il intindem bine pe peretii vasului in care coacem cozonacul.
Crema:
125 g unt
150 g zahar
50 g cacao
scortisoara
rom
Omogenizam totul bine pana obtinem o crema.
Dupa ce aluatul a crescut,il intindem cu mainile pe masa unsa cu ulei sub forma unui dreptunghi.
Il ungem cu crema si presaram nuca macinata. Il rulam si cu ajutorul unei ate, taiem sulul in bucati de 5-6 cm.
Le asezam in tava cu taietura in sus. Acoperim forma si mai lasam cca o ora la crescut
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35-40 min. Facem proba scobitorii.. Cand e copt ,desfacem marginile usor cu un cutit,punem deasupra un platou si rasturnam cu o miscare rapida.. Nu-l lasati in forma sa se raceacsa pt ca se va intari caramelul si nu-l mai puteti scoate.
Pofta buna!

 

One Comment

  1. Pingback: Cozonac Rosenkranz - reloaded - Alina's Cuisine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*