Cozonac Rosenkranz !!! L-am rupt cald de nerabdare!

image_print

Cozonac Rosenkranz

« de 5 »

 

Pentru o bucata cozonac

Maia: 25 drojdie, 3 lingurite de zahar, 3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Se amesteca toate si se acopera. Lasam 15 min la crescut.

Aluatul:
500 g faina
1/2 lingurita de sare
150 ml lapte caldut
100 g zahar
125 g unt topit caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie si portocala.

Intr-un vas cernem faina, adaugam, zaharul, sarea, ouale batute un pic, laptele, maiaua, coaja de lamaie si portocala si untul topit. Framantam aluatul, il batem pana se roaga de noi sa nu mai dam 😉 .  La framantat folosim cam 3-4 linguri de ulei. Acoperim vasul si lasam la crescut o ora.
In acest timp caramelizam 10-12 linguri de zahar si il intindem bine pe peretii vasului in care coacem cozonacul.
Crema:
125 g unt
150 g zahar
50 g cacao
scortisoara
rom
Omogenizam totul bine pana obtinem o crema.
Dupa ce aluatul a crescut,il intindem cu mainile pe masa unsa cu ulei sub forma unui dreptunghi.
Il ungem cu crema si presaram nuca macinata. Il rulam si cu ajutorul unei ate, taiem sulul in bucati de 5-6 cm.
Le asezam in tava cu taietura in sus. Acoperim forma si mai lasam cca o ora la crescut
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35-40 min. Facem proba scobitorii.. Cand e copt ,desfacem marginile usor cu un cutit,punem deasupra un platou si rasturnam cu o miscare rapida.. Nu-l lasati in forma sa se raceacsa pt ca se va intari caramelul si nu-l mai puteti scoate.
Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

One Comment

  1. Pingback: Cozonac Rosenkranz - reloaded - Alina's Cuisine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.