Cornulete poloneze cu crema de mac si nuca
Dragii mei, se apropie Craciunul ! Pentru ca multora dintre noi, cornuletele ne trezesc amintiri din copilarie, am inceput sa caut o reteta noua. M-am oprit asupra acestei retete de cornulete poloneze, descoperita de un site culinar din Polonia. (www.mojewpiecki.com). Pentru ca am fost foarte multumita de rezultat, azi impartasesc reteta cu voi. Aluatul este unul moale, usor crocant la exterior datorita glazurii, iar crema..mmmm….. crema este perfecta ! (mac, nuca, scortisoara, portocala….ce putem dori mai mult ?)
Aluat
Ingrediente aluat
- 320 grame faina
- 200 grame unt 80% grasime
- 2 galbenusuri
- 1 lingura cu varf de smantana fermentata 20% grasime (o recomand pe )
- 65 grame zahar
- Un varf de cutit de sare
Preparare aluat
Intr-un vas, amestecam untul cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile, sarea, smantana si faina.
Framantam aluatul, il punem in folie alimentara, si-l lasam la frigider pentru 2-3 ore.
Crema
Ingrediente crema
- 150 grame mac
- 100 grame nuca
- 60 grame zahar
- 1 lingurita scortisoara
- Coaja razuita de lamiae si portocala
- 1 lingurita unt moale
Preparare crema
Punem macul intr-un castron si turnam peste el apa clocotita cat sa-l acopere. Dupa ce s-a racit, scurgem apa si macinam macul cu rasnita, de 2 ori.
Adaugam nuca macinata, scortisoara, zaharul, coaja de lamaie si portocala, apoi untul. Trebuie sa avem o crema mai densa, care nu curge. Daca este prea moale, mai adaugam putina nuca macinata
Asamblare
Tapetam tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.
Scoatem aluatul de la frigider si-l taiem in 2 bucati. Intindem o foaie de aluat si cu un cutit taiem triunghiuri cat se poate de egale. Punem cate o lingurita de crema la baza fiecarui triunghi, apoi le rulam si le asezam in tava, la aproximativ 1,5 cm distanta.
Pumem tava la cuptor si le coacem la 190 grade timp de aproximativ 14-15 minute.
La fel procedam si cu restul de aluat.
Dupa ce s-au copt, le lasam sa se raceasca, apoi pregatim glazura
Glazura
Ingrediente glazura
- 125 grame zahar pudra
- 2-3 linguri apa fierbinte sau suc de portocale
Preparare glazura
Omogenizam bine,iar daca glazura este prea densa mai adaugam putina apa fierbinte sau suc de portocale. Eu am ales sa pun suc de portocale, si gustul a fost mai bun. Punem glazura deasupra fiecarui cornulet, le lasam pe o tava pana se usuca glazura, apoi le putem pune intr-o cutie metalica sau de carton.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018