
Cornulețe cu aluat foarte fraged
De ceva vreme am tot avut pofta de cornulete extra fragede. Hmmm….bun!
Problema era sa gasesc aluatul cel mai bun pentru ele. Dupa ce am rascolit printre retetele scrise , am gasit o reteta foarte veche, pe care stiu ca o faceam cu succes cu multi ani in urma.. Asa ca am zis sa fac ceva adaptari la ea si sa vad ce iese! Rezultatul este extrem de multumtor ! Am obtinut un aluat perfect pentru cornulete, dar si pentru placinta cu diverse umpluturi. Dar sa trecem la partea care e cea mai interesanta, si anume reteta.
Ingrediente
- otet
- zahar
- un praf de sare
- apa minerala rece
- untura topita
- 19-20 linguri de faina
Preparare
Intr-o cana de 250 ml punem 2 linguri de otet, 2 linguri zahar, un praf de sare, adaugam untura topita pana la jumatatea canii, apoi apa minerala rece pana se umple cana.
Omogenizam bine lichidul obtinut, turnam int-un bol si adaugam 19-20 linguri cu faina.
Framantam aluatul bine, apoi daca avem ceva nervuti ni-i descarcam pe el. Cum ? Pai il luam la batut ! Adica dam cu el de masa de lucru de vreo 50 de ori, pana devine elastic si zice ”Gata! Osa ma fac super fraged, asa cum ai vrut!”
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
Ungem bine cu untura moale si il impachetam. Partea de sus o aducem spre mijloc, partea de jos o suprapunem peste aceasta.
Partea din stanga o aducem spre mijloc, partea dreapta la fel, apoi indoim aluatul inca o data.
Sper ca am fost explicita, daca nu, pozele vor fi cele mai concludente.
Punem aluatul pe o farfurie, il acoperim cu folie alimentara si-l lasam la frigider 30 de minute.
Repetam aceasta operatiune de inca 2 ori (inclusiv ungerea cu untura), cu pauzele de racire.
Acum, dupa ce am terminat 3 impachetari , lasam aluatul la rece minim o ora (eu l-am folosit a doua zi si bine am facut). Deci cu cat sta mai mult la rece, cu atat mai fraged va fi.
Scoatem aluatul de la frigider si va recomand sa-l taiati pe jumatate. O parte o intindeti, cealalta la rece pana ii vine randul.
Intindem foaie , o taiem patrate si punem ce umplutura ne place : gem, nuca, rahat…
Le impaturim, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 200 grade, in cuptorul preincalzit, timp de aprox 30-35 minute pana devin aurii, foarte putin brune.
Le scoatem din cuptor, le lasam 2-3 minute, dupa care le tavalim prin zahar pudra vanilat… Sunt atat de fragede !! Veti vedea cum foitele se desfac ca la aluatul frantuzesc ! Delicioase !!
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018