Cornulețe cu aluat foarte fraged

Cornulețe cu aluat foarte fraged

image_print

De ceva vreme am tot avut pofta de cornulete extra fragede. Hmmm….bun!

Problema era sa gasesc aluatul cel mai bun pentru ele. Dupa ce am rascolit printre retetele scrise , am gasit o reteta foarte veche, pe care stiu ca o faceam cu succes cu  multi ani in urma.. Asa ca am zis sa fac ceva adaptari la ea si sa vad ce iese! Rezultatul este extrem de multumtor ! Am obtinut un aluat perfect pentru cornulete, dar si pentru placinta cu diverse umpluturi. Dar sa trecem la partea care e cea mai interesanta, si anume reteta.

cornulete cu aluat foarte fraged 046

Ingrediente

  • otet
  • zahar
  • un praf de sare
  • apa minerala rece
  • untura topita
  • 19-20 linguri de faina

Preparare

Intr-o cana de 250 ml punem 2 linguri de otet, 2 linguri zahar,  un praf de sare, adaugam untura topita pana la jumatatea canii, apoi apa minerala rece pana se umple cana.

cornulete cu aluat foarte fraged 001

Omogenizam bine lichidul obtinut, turnam int-un bol si adaugam 19-20 linguri cu faina.

cornulete cu aluat foarte fraged 002

Framantam aluatul bine, apoi daca avem ceva nervuti ni-i descarcam pe el. Cum ? Pai il luam la batut ! Adica dam cu el de masa de lucru de vreo 50 de ori, pana devine elastic si zice ”Gata! Osa ma fac super fraged, asa cum ai vrut!”

cornulete cu aluat foarte fraged 003

cornulete cu aluat foarte fraged 004

Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.

cornulete cu aluat foarte fraged 005

Ungem bine cu untura moale si il impachetam.  Partea de sus o aducem spre mijloc, partea de jos o suprapunem peste aceasta.

cornulete cu aluat foarte fraged 008

Obtinem un dreptunghi ingust.cornulete cu aluat foarte fraged 009

Partea din stanga o aducem spre mijloc, partea dreapta la fel, apoi indoim aluatul inca o data.

cornulete cu aluat foarte fraged 010

cornulete cu aluat foarte fraged 011

 

cornulete cu aluat foarte fraged 012Sper ca am fost explicita, daca nu, pozele vor fi cele mai concludente.

Punem aluatul pe o farfurie, il acoperim cu folie alimentara si-l lasam la frigider 30 de minute.

Repetam aceasta operatiune de inca 2 ori (inclusiv ungerea cu untura), cu pauzele de racire.

Acum, dupa ce am terminat 3 impachetari , lasam aluatul la rece minim o ora (eu l-am folosit a doua zi si bine am facut). Deci cu cat sta mai mult la rece, cu atat mai fraged va fi.

cornulete cu aluat foarte fraged 015

Scoatem aluatul de la frigider si va recomand sa-l  taiati pe jumatate. O parte o intindeti, cealalta la rece pana ii vine randul.

Intindem foaie , o taiem patrate si punem ce umplutura ne place : gem, nuca, rahat…

cornulete cu aluat foarte fraged 016

cornulete cu aluat foarte fraged 022

Le impaturim, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 200 grade, in cuptorul preincalzit, timp de aprox 30-35 minute pana devin aurii, foarte putin brune.

cornulete cu aluat foarte fraged 020

cornulete cu aluat foarte fraged 021

cornulete cu aluat foarte fraged 025

cornulete cu aluat foarte fraged 037

 

Le scoatem din cuptor, le lasam 2-3 minute,  dupa  care le tavalim prin zahar pudra vanilat… Sunt atat de fragede !! Veti vedea cum foitele se desfac ca la aluatul frantuzesc ! Delicioase !!

cornulete cu aluat foarte fraged 058

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

cornulete cu aluat foarte fraged 047

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]
 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.