Cornete tavalite prin nuca - ce nostalgie!

Cornete tavalite prin nuca – ce nostalgie!

image_print

Cornete tavalite prin nuca si umplute cu frisca

image095

Ingrediente

-125 g margarina (eu am folosit Rama)
-125 ml lapte
-1 lingura de zahar
-1 galbenus
-o fiola de esenta de rom (eu am folosit dr. Oetker).

image099

Preparare

Se amesteca toate bine si se adauga faina (cca 325 g ) sa nu fie un aluat tare. Se intinde o foaie subtire si se taie in fasii de 20 cm care se infasoara pe forma de cornet sau rulou incepand de la varf.

Eu ca si forme am folosit ceva in genul acesta:

342447

Se ung cu albus usor batut apoi se tavalesc prin 150 g nuca macinata amestecata cu 50 g zahar. Se incinge cuptorul la 170 de grade si se pun la copt in pozitie verticala. Se coc cam 25-30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si se scot de pe forma.

image096
Cand se racesc se umplu cu frisca amestecata cu esenta de rom, puteti pune si aici nuca macinata, sau cu crema de vanilie, ciocolata, etc

image091

Pentru o frisca savuroasa, eu folosesc smantana Gusturi Romanesti de 30%. La o cutie de 200 grame smantana adaug 2 lingurite de zahar pudra (eu folosesc Dr. Oetker) si 1 plic intaritor de frisca. Un truc pentru reusita este ca inainte de a le bate, vasul si paletele mixerului sa stea la rece cu o ora inainte.

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

2 Comments

  1. Pingback: Alina's Cuisine » Tort Alina Cuisine

  2. Pingback: Inghetata curcubeu - Alina's Cuisine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.