Cornete tavalite prin nuca – ce nostalgie!
Cornete tavalite prin nuca si umplute cu frisca
Ingrediente
-125 g margarina (eu am folosit Rama)
-125 ml lapte
-1 lingura de zahar
-1 galbenus
-o fiola de esenta de rom (eu am folosit dr. Oetker).
Se amesteca toate bine si se adauga faina (cca 325 g ) sa nu fie un aluat tare. Se intinde o foaie subtire si se taie in fasii de 20 cm care se infasoara pe forma de cornet sau rulou incepand de la varf. Eu ca si forme am folosit ceva in genul acesta: Se ung cu albus usor batut apoi se tavalesc prin 150 g nuca macinata amestecata cu 50 g zahar. Se incinge cuptorul la 170 de grade si se pun la copt in pozitie verticala. Se coc cam 25-30 de minute. Se lasa un pic sa se raceasca si se scot de pe forma. Pentru o frisca savuroasa, eu folosesc smantana Gusturi Romanesti de 30%. La o cutie de 200 grame smantana adaug 2 lingurite de zahar pudra (eu folosesc Dr. Oetker) si 1 plic intaritor de frisca. Un truc pentru reusita este ca inainte de a le bate, vasul si paletele mixerului sa stea la rece cu o ora inainte.Preparare
Cand se racesc se umplu cu frisca amestecata cu esenta de rom, puteti pune si aici nuca macinata, sau cu crema de vanilie, ciocolata, etc
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018
Pingback: Alina's Cuisine » Tort Alina Cuisine
Pingback: Inghetata curcubeu - Alina's Cuisine