Ciorbă de roșii proaspete cu găluște
Pentru prânzul de azi, o ciorbiță foarte ușoară, de roșii cu găluște – dulce și ușor acrișoară, plină de savoare!
Ingrediente ciorbă
- 1,5 kg rosii proaspete
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- o jumatate de telina
- un pastarnac
- 3-4 linguri ulei de măsline (noi folosim , care ni se pare apropiat de calitatea celui pe care îl știm din Grecia)
- o legatura de patrunjel
- sare
- busuioc
Ingrediente găluște
- 3 oua
- 9-10 linguri de gris
- o lingura ulei
- sare
Preparare
Tocam legumele marunt. Intr-o cratita punem uleiul si adaugam ceapa, morcovii, telina, pastarnacul, ardeiul. Le sotăm câteva minute.
Adaugam apa calda aproximativ ¾ din inaltimea cratitei. Fierbem pana cand legumele s-au inmuiat.
Cat timp legumele fierb, pregatim rosiile. Punem la fiert apa. Cand aceasta clocoteste, dam focul mic si punem rosiile 2-3 minute pana incepe sa se desfaca pielita. Le scoatem intr-un vas cu apa rece,dupa care le decojim. Le pasam la blender sau le dam pe razatoare.
Cand legumele sunt fierte adaugam rosiile si continuam fierberea aproximativ 30 de minute. După cele 30 de minute adăugăm busuiocul, sarea și o linguriță de zahăr (opțional).
Potrivim de sare, si pregatim compozitia pentru galusti.
Intr-o farfurie adanca batem ouale cu putina sare si adaugam uleiul.
Incepem se adaugam grisul lingura cu lingura.
Adaugam aproximativ 9 linguri si lasam compozitia cateva minute. Daca mai e nevoie, mai adaugam o lingura de gris.
Dam focul la minim, inmuiem o lingurita in ciorba fierbinte si luam din compozitie adaugand-o in ciorba.
Continuam pana adaugam toata compozitia de galuste.
Stropim cu putina apa rece, punem capacul si le lasam sa fiarba cateva minute.
Dam focul un pic mai tare, le intoarcem si le mai fierbem inca 3-4 minute. Punem patrunjelul tocat si oprim focul.
Galustile vor continua sa se umfle si dupa ce am oprit focul.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018