Ciorba de loboda si stevie

Ciorba de loboda si stevie

image_print

Sunt momente in care ne apuca si grija cu privire la santatatea noastra si vrem sa mancam si ceva usor si sanatos. Pentru astfel de momente, ciorba de loboda si stevie este ideala. Ca sa nu mai zic ca daca nu folosim oua in reteta este si o delicioasa mancare de post!

ciorba stevie 001

Ingrediente

  • 3 legaturi stevie
  • 3 legaturi loboda
  • mana de orez
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • Un ardei
  • jumatate de telina de marime potrivita
  • Doi morcovi
  • legatura leustean
  • Frunze de telina
  • Bors
  • Un ou batut si, dupa gust, oua intregi

Preparare

Tocam legumele marunt.

Intr-o cratita punem grasime de pasare sau trei linguri de ulei, adaugam ceapa si morcovul, calim 2-3 minute, adaugam telina si ardeiul.

ciorba stevie 003

Mai calim 2-3 minute si adaugam apa umpland trei sferturi din cratita.

ciorba stevie 004

Fierbem in continuare pana cand morcovul si telina s-au inmuiat. Adaugam cartofii taiati cubulete.

Cand cartoful este aproape fiert adaugam stevia si loboda tocate, precum si orezul.

Dupa aproximativ 5 minute adaugam borsul si sarea dupa gust.

Optional se poate adauga si putin suc de rosii.

Mai fierbem aproximativ 10 minute si adaugam frunzele de telina tocate marunt, un ou batut si, daca doriti, spargem cateva oua direct in cratita, avand grija sa avem focul la minim.

Dupa 2-3 minute adaugam leusteanul tocat marunt si oprim focul.

Se serveste calduta.

ciorba stevie 000

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.