
Ciorba de legume cu afumatura si zdrente de ou
Pentru pranzul de astazi m-am gandit la o ciorba de legume, care se gasesc din plin acum in piata si sunt si foarte gustoase.
Pentru a ii da un plus de gust si savoare, am adaugat si afumatura.
Rezultatul: o ciorba de legume cu afumatura si zdrente de ou foarte lejera, dar si plina de gust.
Ingrediente
- 200 grame de afumatura (scaricica, kaizer, costita…..ce va place)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 telina mica
- 1 pastarnac
- 4-5 cartofi
- 1 dovlecel
- 5-6 rosii decojite si razuite
- Aproximativ 500 ml bors (depinde cat este de acru)
- 4-5 linguri ulei
- sare dupa gust
- 2 oua
- Taitei de casa
- Cateva frunze de telina tocate marunt
- O legatura de leustean
Preparare
Intr-o cratita, punem uleiul si afumatura taiata fasii si o calim putin.
Adaugam ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul tocate marunt.
Le calim 4-5 minute, apoi punem apa cam ¾ din cratita.
Fierbem la foc potrivit pana cand legumele sunt aproape fierte.
Adaugam cartofii taiati cuburi.
Continuam sa fierbem pana cand acestia sunt aproape fierti, apoi punem rosiile si borsul (nu punem tot borsul o data, gustam si adaugam treptat).
Cand ciorba incepe sa fairba din nou, punem dovlecelul taiat cuburi. Lasam sa fiarba pana cand si dovlecelul este fiert. Adaugam sare dupa gust, taiteii, frunzele de telina tocate marunt.
Cand taieteii sunt fierti, adaugam ouale batute amestecate cu 1-2 linguri de ciorba, amestecand cu o furculita in ciorba pentru a face ouale zdrente.
Cand ciorba este gata, punem leusteanul tocat si oprim focul.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018