Ciorba de curcan
O idee excelenta pentru pranz, aceasta ciorba de curcan este de departe preferata familiei. Alaturi de un ardei iute pentru sot sau fara pentru baietel, ciorba aceasta se termina foarte repede si este mancata cu foarte mare pofta.
Sotul meu chiar o recomanda! Sa il cred ca e buna, nu?
Ingrediente
- 6-7 bucati de carne de curcan
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o jumatate de telina
- un ardei
- 500-600 ml bors (de data aceasta eu l-am folosit pe si a fost foarte bun, dar puteti folosi ce preferati)
- 150-200 ml suc de rosii
- un ou
- dupa caz o mana de fidea (eu nuam folosit de data aceasta)
- o legatura de leustean
- frunze de telina
- sare dupa gust
Preparare
Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa rece cu sare. Apa trebuie sa fie cam 3/4 din oala.
Pana cand carnea fierbe, se ia spuma de deasupra.
Legumele se toaca marunt si se adauga in oala cand carnea este fiarta.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii si borsul.
Se mai fierbe aproximativ 10-15 minute. Se gusta de sare si, daca mai e nevoie de bors se mai adauga dupa gust.
Oul se bate cu putina sare si se amesteca cu 1-2 linguri din ciorba fierbinte, dupa care se toarna in ciorba amestecand cu o furculita pentru a obtine zdrentele.
Adaugam leusteanul si frunzele de telina tocate marunt si oprim focul.
Se serveste cu pofta.
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018