Chocoflan – prajitura imposibila
Chocoflan
Pentru caramel:
4 linguri de zahar si o lingura de apa se caramelizeaza.
Ungem o tava de guguluf cu unt si turnam caramelul.
Blatul de ciocolata
Ingrediente
- 125 ciocolata neagra
- 80 g unt
- 3 oua
- 125g zahar
- 80 g faina
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
Topim untul si punem in el ciocolata rupta bucatele. Omogenizam bine sa se topeasca ciocolata (daca nu s-a topit putem sa mai bagam 20 de secunde la microunde). In alt bol batem ouale cu zaharul apoi le punem peste ciocolata. Adaugam faina si cacaoa cernute si un praf de sare. Turnam compozitia peste vasul in care am pus caramelul.Preparare blat
Flanul de vanilie
Ingrediente
Ouale se bat cu zaharul si adaugam laptele (cel dulce si cel condensat). Se coace la 180 de grade pe cea mai joasa treapta a cuptorului, intr-un vas in care punem apa fiarta pana la jumatate.Deasupra se acopera cu folie de aluminiu. Se coace o ora si 15 minute. Si nu, nu este o greseala! In timpul coacerii, straturile se inverseaza! Singure! De la sine! Imposibil?Preparare
Punem flanul in tava peste compozitia cu ciocolata.
Se lasa sa se raceasca cam o ora, apoi se pune un platou deasupra formei si cu o miscare rapida intoarcem forma.
Pofta Buna!
Si sursa retetei (peste care am intervenit cu mici adaptari):
Fotografii de la prietenii ALINA'S CUISINE care au incercat reteta
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018
Pingback: Flan de cafe - o alta prajitura imposibila - Alina's Cuisine
Pingback: Flan de cafe - otro pastel imposible - Alina's Cuisine