Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

image_print

Cand afara sunt peste 30 de grade Celsius este o provocare sa gatesti ceva care sa creeze o senzatie racoritoare, sa nici nu solicite cuptorul prea mult si sa fie si foarte gustos.

Ei bine, cred ca aceasta reteta de cheesecake cu afine intruneste toate conditiile…Nu se prepara greu, iar afinele ofera ceva din racoarea muntilor.

Crusta de biscuiti

Ingrediente crusta de biscuiti

  • 300 grame biscuiti Oreo (ii cunoastem cu toti)
  • 85 grame  unt topit 82% grasime (folosiți la prăjituri doar unt de calitate, de exemplu )

cheesecake cu afine 041

Preparare crusta de biscuiti

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Biscuitii se rup in bucati si se maruntesc la robot, dupa care ii amestecam cu untul topit.

cheesecake cu afine 001

cheesecake cu afine 003Punem untul treptat si amestecam pana avem o pasta nisipoasa.cheesecake cu afine 004

Pe fundul unei tavi cu diametrul de 24-26 de cm punem hartie de copt.

Biscuitii ii asezam pe fundul taviii, presand usor si nivelam in strat uniform.cheesecake cu afine 005

cheesecake cu afine 007

Punem la copt in cuptorul preincalzit la 175 de grade aproximativ 8-10 min.

Scoatem din cuptor si o lasam la racit.

Crema de branza

Ingrediente crema de branza

  • 485 grame branza grasa de vaci
  • 375 grame crema de branza (recomand , care desi nu este cea mai ieftina, este foarte fina)
  • 330 grame zahar tos
  • 5 oua
  • 3 linguri amidon
  • 200 grame smantana fermentata grasa 30% grasime
  • 2-3 linguri brandy sau whisky
  • Semintele de la o pastaie de vanilie sau zahar vanilat bourbon

Preparare

In vasul mixerului punem branza de vaci si crema de branza si mixam la viteza mica pana se omogenizeaza (2-3 minute).cheesecake cu afine 009

cheesecake cu afine 012

Adaugam zaharul treptat, continuand sa mixam, apoi ouale unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare si in continuare amidonul putin cate putin, pastaia de vanilie, smantana si coniacul.

cheesecake cu afine 014

cheesecake cu afine 015 Omogenizam totul foarte bine si turnam compozitia peste crusta de biscuiti din tava.

cheesecake cu afine 017

Imbracam forma in folie de aluminiu si o asezam intr-un vas in care turnam apa fiarta, care sa acopere cam 1/4 din fundul formei.

Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 175 de grade aproximativ 50-60 de minute.

cheesecake cu afine 019Dupa ce s-a copt il lasam sa ajunga in forma la temperatura camerei,

Jeleu de afine

Ingrediente jeleu de afine

  • 350 grame affine
  • 150 grame zahar
  • 1 plic tort Gellee (de exemplu )

Preparare

Intr-o cratita, punem pe foc afinele impreuna cu zaharul.

cheesecake cu afine 024Fierbem  aproximativ 5 minute, apoi adaugam plicul de tort gellee dizolvat in cateva linguri de apa.

cheesecake cu afine 026Amestecam foarte bine si mai fierbem un minut. Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam jeleul deasupra cheesecake-ului.cheesecake cu afine 028Punem la frigider pana a doua zi, sau pentru minim 6 ore. Desprindem marginile usor cu un cutit si scoatem inelul detasabil.

Este un desert  foarte bun, cu o consistenta fina si cremoasa.

cheesecake cu afine 045

cheesecake cu afine 080

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

cheesecake cu afine feautured image

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.