Chec super pufos

Chec super pufos

image_print

Aceasta reteta de chec super pufos trebuie sa o aveti notata neaparat la indemana, pentru ca de multe ori va va indulci diminetile sau dupa-amiezile, alaturi de o cana de ceai sau lapte sau chiar de cafea.

Eu prepar des acest chec si se mananca imediat.

Ingrediente

  • 4 oua mari sau 5 oua medii
  • 230 grame zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat (, nu din cel vanilinat!)
  • Coaja de la ½ de lamaie
  • 200 grame faina
  • Un praf de sare
  • Putina zeama de lamaie
  • 3 linguri de cacao

Preparare

In vasul mixerului, punem albusurile impreuna cu zeama de lamaie si sare.chec super pufos 000

chec super pufos 001

Le batem spuma, apoi adaugam treptat zaharul.Mixam foarte bine pana avem o bezea tare si lucioasa, iar zaharul s-a topit.chec super pufos 002

Galbenusurile se freaca cu putina sare si se incorporeaza uleiul treptat, ca la maioneza.chec super pufos 006

chec super pufos 005

Adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile frecate peste bezea, si mixam cat sa se omogenizeze. chec super pufos 009Cu o spatula sau un tel, incorporam faina treptat. Cand ne mai raman cam 3 linguri de faina de pus, o lasam deoparte. Luam cam ¼ din compozitia de chec si o transferam in alt vas. chec super pufos 012In aceasta adaugam cacaoa cernuta si omogenizam bine. In restul compozitiei, punem cele 3 linguri de faina ramasa.chec super pufos 013

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungem bine cu ulei forma si o tapetam cu faina.chec super pufos 011

Turnam un strat de compozitie simpla, deasupra  acesteia punem cateva linguri de compozitie cu cacao, din nou compoztie simpla. Cu ajutorul unei furculite, amestecam usor de jos in sus in tava.chec super pufos 014

chec super pufos 015

Punem forma la cuptor pe treapta de mijloc, pentru aproximativ 40 de minute, sau pana cand trece proba scobitorii.chec super pufos 018

Dupa ce s-a copt, il lasam putin sa se raceasca, desprindem usor marginile cu un cutit, si-l scoatem din forma. Se pudreaza cu zahar pudra  vanilat.

Un desert rapid, aromat si pufos !chec super pufos 044

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 
Tags:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.