
Chec super pufos
Aceasta reteta de chec super pufos trebuie sa o aveti notata neaparat la indemana, pentru ca de multe ori va va indulci diminetile sau dupa-amiezile, alaturi de o cana de ceai sau lapte sau chiar de cafea.
Eu prepar des acest chec si se mananca imediat.
Ingrediente
- 4 oua mari sau 5 oua medii
- 230 grame zahar
- 100 ml ulei
- 2 plicuri zahar vanilat (, nu din cel vanilinat!)
- Coaja de la ½ de lamaie
- 200 grame faina
- Un praf de sare
- Putina zeama de lamaie
- 3 linguri de cacao
Preparare
In vasul mixerului, punem albusurile impreuna cu zeama de lamaie si sare.
Le batem spuma, apoi adaugam treptat zaharul.Mixam foarte bine pana avem o bezea tare si lucioasa, iar zaharul s-a topit.
Galbenusurile se freaca cu putina sare si se incorporeaza uleiul treptat, ca la maioneza.
Adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile frecate peste bezea, si mixam cat sa se omogenizeze. Cu o spatula sau un tel, incorporam faina treptat. Cand ne mai raman cam 3 linguri de faina de pus, o lasam deoparte. Luam cam ¼ din compozitia de chec si o transferam in alt vas.
In aceasta adaugam cacaoa cernuta si omogenizam bine. In restul compozitiei, punem cele 3 linguri de faina ramasa.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem bine cu ulei forma si o tapetam cu faina.
Turnam un strat de compozitie simpla, deasupra acesteia punem cateva linguri de compozitie cu cacao, din nou compoztie simpla. Cu ajutorul unei furculite, amestecam usor de jos in sus in tava.
Punem forma la cuptor pe treapta de mijloc, pentru aproximativ 40 de minute, sau pana cand trece proba scobitorii.
Dupa ce s-a copt, il lasam putin sa se raceasca, desprindem usor marginile cu un cutit, si-l scoatem din forma. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018