Chec cu cacao

Chec cu cacao

image_print

Pentru azi un desert foarte ușor de preparat, gustos, numai bun de savurat lângă cafeaua de dimineață sau la ceaiul de la ora 5. 😛 – chec cu cacao.

chec cu cacao 044

Rețeta pe care o prezint o fac de foarte multă vreme, fără niciun eșec. Chiar dacă nu am prezentat cantități exacte, rețeta este suficient de simplă încât să ajungem la același rezultat, de fiecare dată.

chec cu cacao 049

Ingrediente

  • 8 ouă
  • o cană și jumătate de zahăr
  • 10 linguri apă rece
  • 1/2 cană ulei (aproximativ 150 ml)
  • 2 căni făină
  • 3 plicuri zahăr vanilat (atenție, folosiți vanilie sau , ci nu zahăr vanilinat!)
  • coaja de la o lămâie
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri de cacao + 5 linguri apă rece + o lingură ulei

Preparare

Se pune pe foc zahărul cu 10 linguri de apă, până se topește.

chec cu cacao 001

chec cu cacao 003

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zeama de lămâie (2 linguri).

chec cu cacao 002

Se adaugă siropul de zahăr fierbinte, puțin câte puțin, mixând la viteză mare, adăugând între timp și zahărul vanilat.

chec cu cacao 005

chec cu cacao 006

Continuăm să mixăm, iar când am terminat de adăugat siropul, mai mixăm pentru încă aproximativ 5 minute, după care adăugăm gălbenușurile, pe rând, omogenizând bine după fiecare.

chec cu cacao 008

Adăugăm treptat uleiul (ca la maioneză), continuând să mixăm.

chec cu cacao 011

Adăugăm coaja de lâmâie și omogenizăm bine.

chec cu cacao 013

Adăugăm făina treptat și amestecăm ușor cu un tel.

chec cu cacao 015

chec cu cacao 012

Din această compoziție separăm într-un alt vas un sfert din cantitate.

Într-un vas separat amestecăm cacaua cu 5 linguri de apă rece, apoi adăugăm o lingură de ulei și omogenizăm foarte bine. Subțiem adăugând 3-4 linguri din compoziția de chec.

chec cu cacao 020

chec cu cacao 022

chec cu cacao 023

Crema de cacao astfel formată se încorporează în compoziția de chec pe care am separat-o anterior (1/4).

chec cu cacao 025

chec cu cacao 027

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu ulei și tapetăm bine cu făină două forme de chec.

Turnăm în tăvile de chec un strat de compoziție simplă, apoi un strat cu cacao și iar un strat de compoziție simplă, până terminăm întreaga cantitate.

chec cu cacao 029

chec cu cacao 031

Cu o furculiță amestecăm ușor de jos în sus, pentru a crea un efect de marmorare.

chec cu cacao 032

Coacem la 180 de grade Celsius până trece testul scobitorii.

chec cu cacao 035

chec cu cacao 073

Poftă bună!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 
Tags:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.