Chec cu cacao
Pentru azi un desert foarte ușor de preparat, gustos, numai bun de savurat lângă cafeaua de dimineață sau la ceaiul de la ora 5. 😛 – chec cu cacao.
Rețeta pe care o prezint o fac de foarte multă vreme, fără niciun eșec. Chiar dacă nu am prezentat cantități exacte, rețeta este suficient de simplă încât să ajungem la același rezultat, de fiecare dată.
Ingrediente
- 8 ouă
- o cană și jumătate de zahăr
- 10 linguri apă rece
- 1/2 cană ulei (aproximativ 150 ml)
- 2 căni făină
- 3 plicuri zahăr vanilat (atenție, folosiți vanilie sau , ci nu zahăr vanilinat!)
- coaja de la o lămâie
- un praf de sare
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 4 linguri de cacao + 5 linguri apă rece + o lingură ulei
Preparare
Se pune pe foc zahărul cu 10 linguri de apă, până se topește.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zeama de lămâie (2 linguri).
Se adaugă siropul de zahăr fierbinte, puțin câte puțin, mixând la viteză mare, adăugând între timp și zahărul vanilat.
Continuăm să mixăm, iar când am terminat de adăugat siropul, mai mixăm pentru încă aproximativ 5 minute, după care adăugăm gălbenușurile, pe rând, omogenizând bine după fiecare.
Adăugăm treptat uleiul (ca la maioneză), continuând să mixăm.
Adăugăm coaja de lâmâie și omogenizăm bine.
Adăugăm făina treptat și amestecăm ușor cu un tel.
Din această compoziție separăm într-un alt vas un sfert din cantitate.
Într-un vas separat amestecăm cacaua cu 5 linguri de apă rece, apoi adăugăm o lingură de ulei și omogenizăm foarte bine. Subțiem adăugând 3-4 linguri din compoziția de chec.
Crema de cacao astfel formată se încorporează în compoziția de chec pe care am separat-o anterior (1/4).
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu ulei și tapetăm bine cu făină două forme de chec.
Turnăm în tăvile de chec un strat de compoziție simplă, apoi un strat cu cacao și iar un strat de compoziție simplă, până terminăm întreaga cantitate.
Cu o furculiță amestecăm ușor de jos în sus, pentru a crea un efect de marmorare.
Coacem la 180 de grade Celsius până trece testul scobitorii.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018