Cartofi copti in stil cowboy
Cartofi in stil cowboy
Ingrediente
- Cartofi – desigur!
- usturoi
- bacon/kaiser
- cascaval
Pentru sos:
- maioneza
- smantana/iaurt grecesc
- mustar
- ketchup
- usturoi
- sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc,menta
Preparare
Se aleg cartofi mai maricei, se spala bine si li se scoate mijlocul cu ustensila de scos cotorul merelor. 🙂
Presaram putina sare in interiorul lor , ii frecam cu usturoi dat prin presa, punem putin unt.
In interior am pus bacon/kaiser tocat, cascaval, in altii am pus carnacior invelit in cascaval.
Mijlocul pe care l-am scos nu il aruncam, ci il punem ca dop la un capat. Ii infasuram in folie de aluminiu si ii coacem pe gratarul cuptorului pe nivelul de mijloc la 200 grade programul cu convectie.
Dupa 40 de minute se intorc . Ii mai lasam cam 15 min (sa intre furculita usor in ei) pe functia grill tot la 200 grade..
Cat timp stau in cuptor, pregatim sosul din: maioneza, smantana/iaurt grecesc, mustar o lingurita, ketchup o lingura, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc, menta. Le omogenizam bine si il dam la frigider pana se coc cartofii.
Cand sunt gata, desfacem folia de aluminiu, crestam si punem sos in interior.
Desfacem cartoful de coaja (cu furculita ) si amestecam cu sosul. Sunt foarte buni calzi. 🙂
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018