Cartofi copti in stil cowboy

Cartofi copti in stil cowboy

image_print

Cartofi in stil cowboy

image149

Ingrediente

  • Cartofi – desigur!
  • usturoi
  • bacon/kaiser
  • cascaval

Pentru sos:

  • maioneza
  • smantana/iaurt grecesc
  • mustar
  • ketchup
  • usturoi
  • sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc,menta

Preparare

Se aleg cartofi mai maricei, se spala bine si li se scoate mijlocul cu ustensila de scos cotorul merelor. 🙂

Presaram putina sare in interiorul lor , ii frecam cu usturoi dat prin presa, punem putin unt.

In interior am pus bacon/kaiser tocat, cascaval, in altii am pus carnacior invelit in cascaval.

Mijlocul pe care l-am scos nu il aruncam, ci il punem ca dop la un capat. Ii infasuram in folie de aluminiu si ii coacem pe gratarul cuptorului pe nivelul de mijloc la 200 grade programul cu convectie.

baked potatoes 1

baked potatoes

 

Dupa 40 de minute se intorc . Ii mai lasam cam 15 min (sa intre furculita usor in ei) pe functia grill tot la 200 grade..

Cat timp stau in cuptor, pregatim sosul din: maioneza, smantana/iaurt grecesc, mustar o lingurita, ketchup o lingura, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, boia dulce, oregano, busuioc, menta. Le omogenizam bine si il dam la frigider pana se coc cartofii.
Cand sunt gata, desfacem folia de aluminiu, crestam si punem sos in interior.

Desfacem cartoful de coaja (cu furculita ) si amestecam cu sosul. Sunt foarte buni calzi. 🙂

image143

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.