Cakepops cu ciocolata
Zilele trecute am avut de pregatit acest tort festiv cu blat umed de cacao.
Pentru ca blatul a trebuit decupat dupa anumite dimensiuni, am ramas cu 2 foi de blat umed (dimensiuni 15×20 cm).
M-am tot gandit ce sa fac cu resturile ramase, si in cele din urma am hotarat sa fac cakepops (a trecut deja aproximativ 1 an de cand nu am mai facut cakepops).
Ingrediente
- Blat umed (dupa reteta de aici – blat umed the best!) Puteti face ½ din compozitie de blat. Ca alternativa, puteti folosi orice alt blat aveti la indemana
- 100 grame crema de branza
- 3 linguri dulceata (ce aroma va place)
- 50 grame ciocolata cu lapte (topita)
- Esenta de rom dupa gust
- Betisoare pentru cakepops
Preparare
Intr-un bol, sfaramam blatul si adaugam crema de branza, dulceata, ciocolata topita si esenta.
Amestecam compozitia pana se omogenizeaza ( trebuie sa fie mai densa, nu moale!).
O punem la frigider aproximativ o ora, apoi modelam compozitia sub forna de bile.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la frigider inca 30-60 de minute.
Topim putina ciocolata, dam betisorul prin ciocolata, apoi il fixam in cakepop. Procedam la fel cu toate bilele,
Le punem din nou la frigider, cat sa se intareasca ciocolata. Acest pas este important pentru a fixa bomboana bine pe betisor.
Glazura
Ingrediente glazura
- 200 grame ciocolata cu lapte sau amaruie
Preparare
Topim ciocolata la bain-marie cu o lingura de ulei. Cand ciocolata s-a topit, oprim focul, dar continuam sa tinem vasul la bain-marie. Introducem fiecare cakepop in ciocolata, il scurgem de surplus, apoi il asezam pe un suport in pozitie verticala (polistirenul este excelent).
Pentru decor puteti folosi diverse bombonele speciale pentru astfel de prajituri, floricele din pasta de zahar, etc.
Se pastreaza la frigider!
Se servesc rapid si cu pofta!
Copiii vor fi foarte fericiti!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018