Briose cu spanac si branza feta

Briose cu spanac si branza feta

image_print

Pentru ca dupa ce am facut placintele cu spanac si branza feta mai mi-a ramas umplutura, am decis pe loc sa improvizez niste briose cu spanac si branza feta, care s-au dovedit extrem de simplu de facut, foarte aspectuoase, dar mai ales savuroase. La umplutura de la placinte am mai adaugat un ou si mozarella si parmezan rase.

placinte spanac 45

 

Ingrediente

  • 400 grame de spanac tocat (eu am folosit congelat)
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 200 grame branza feta (em am folosit-o pe )
  • 150 grame branza de vaci
  • 4 oua,
  • o jumatate de lingurita de menta uscata
  • o jumatate de lingurita nucsoara
  • sare si piper dupa gust
  • mozzarela si parmezan rase

placinte spanac 02

Preparare

Spanacul il decongelam si il stoarcem bine. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam spanacul stors, putina sare, piper si condimente.

Mai tinem pe foc 2-3 minute, dupa care oprim focul.

Intr-un bol razuim branza feta, o amestecam cu branza de vaci, mozarella, parmezan, ouale si mararul tocat marunt.

placinte spanac 14

Adaugam spanacul calit si omogenizam bine.

placinte spanac 25

 

Intr-o tava de briose punem putin unt in fiecare forma.

placinte spanac 24

 

Punem compozitia in forme cu lingura (aproximativ 2 linguri), deasupra punem o bucata de branza (eu am folosit branza ) si o bucata de rosie taiata rondele.

placinte spanac 40

Se baga la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce se scot din cuptor se scot din forme.

placinte spanac 13

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.