Briose cu spanac si branza feta
Pentru ca dupa ce am facut placintele cu spanac si branza feta mai mi-a ramas umplutura, am decis pe loc sa improvizez niste briose cu spanac si branza feta, care s-au dovedit extrem de simplu de facut, foarte aspectuoase, dar mai ales savuroase. La umplutura de la placinte am mai adaugat un ou si mozarella si parmezan rase.
Ingrediente
- 400 grame de spanac tocat (eu am folosit congelat)
- o legatura de ceapa verde
- o legatura de marar
- 200 grame branza feta (em am folosit-o pe )
- 150 grame branza de vaci
- 4 oua,
- o jumatate de lingurita de menta uscata
- o jumatate de lingurita nucsoara
- sare si piper dupa gust
- mozzarela si parmezan rase
Preparare
Spanacul il decongelam si il stoarcem bine. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam spanacul stors, putina sare, piper si condimente.
Mai tinem pe foc 2-3 minute, dupa care oprim focul.
Intr-un bol razuim branza feta, o amestecam cu branza de vaci, mozarella, parmezan, ouale si mararul tocat marunt.
Adaugam spanacul calit si omogenizam bine.
Intr-o tava de briose punem putin unt in fiecare forma.
Punem compozitia in forme cu lingura (aproximativ 2 linguri), deasupra punem o bucata de branza (eu am folosit branza ) si o bucata de rosie taiata rondele.
Se baga la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce se scot din cuptor se scot din forme.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018